Afbeelding
Foto: Nathan Doodkorte

t Capproen sluit fraai seizoen af met domper

Sport 1.360 keer gelezen

Terneuzen- ’t Capproen heeft het veldseizoen in Poule 3I ondanks een 22-17 (12-6) nederlaag tegen het gedegradeerde Luctor afgesloten met een fraaie derde plaats.

‘’Luctor vocht voor zijn laatste kans en kwam snel uit de startblokken’’, stelde coach Alex Krol. ‘’Wij hadden een lange reis naar Terneuzen achter de rug, deden een goede warming-up, maar hadden moeite met de concentratie. Na enkele omzettingen liep het na een slechte eerste helft in het tweede deel iets beter, scoorden we in elk geval mee, maar we konden het gat niet meer dichten.’’ Bij ’t Capproen maakte Sanne Hoogendoorn na twee jaar blessureleed haar rentree in de hoofdmacht.

Alex Krol nam tevens afscheid als coach van ’t Capproen. ‘’Ik heb het seizoen als coach samen met Nathan Doodkorte ervaren als ‘spektakel’. Neem de coronaperiode. Iedereen was altijd op de training, dat was met allerlei vreemde oefeningen en spelsystemen de meest rare periode. Verder ben ik blij met de groep van het eerste en het tweede team dat open stond voor het spel dat Nathan en ik voor ogen hadden te willen leren. We hebben bij mijn komst veel wedstrijden verloren, maar we zijn van verliezen door goed verdedigen toegegroeid naar een groep met zelfvertrouwen dat met gedurfd korfbal is gaan winnen, vorig jaar gepromoveerd is naar Poule 3 en we in die klasse het seizoen met een uitstekende derde plaats hebben afgesloten. Ik ben trots op de groep die dat heeft bewerkstelligd. Het resultaat hebben we ook behaald met een conditionele vooruitgang. Ik ben ook trots over het afgelopen seizoen dat we met z’n allen hebben bereikt met degelijk spel en scorend vermogen. Nadat we vorig jaar op eigen kracht zijn gepromoveerd naar Poule 3 waren we dit seizoen met de derde plaats dichtbij promotie naar de Poule 2. Dat laatste had alleen maar mogelijk geweest wanneer we tegen de toppers Keep Fit ’70 en Zaamslag een wedstrijd hadden gewonnen en ons op die wijze bij de best geklasseerde teams, die derde zijn geworden, hadden geplaatst. Ik ben met Nathan trots dat we de selectie van één en twee met een gerust hart kunnen overdragen aan de nieuwe coach John Groenemeijer. Een puntje van kritiek is dat wij soms heel goede momenten in een wedstrijd hebben afgewisseld met slecht spel. Daar zullen we stabieler in moeten worden. Trots zijn we als club ook omdat potentiële coaches zich aandienen om bij ’t Capproen graag aan de slag te willen gaan. Dat is de kracht van de club. Daarnaast is het mooi dat ’t Capproen de beste ploeg heeft van Voorne-Putten.’’ Alex Krol gaat niet verloren voor de club. ‘’Ik ben een man van de club en blijft erbij betrokken als recreant. Daarnaast wil ik me zonder te binden inzetten voor het begeleiden van jeugdtrainers.’’

‘t Capproen: Color van der Perk (15. Sanne Hoogendoorn, 18. Jente Dersjant), Dianne Kuiper (3 keer), Freek Sjouw (50. Rick van der Kellen), Richard van Marion (4 keer, 31. Rick van der Kellen, 35. Roan Jongejan; Nik Stolk (2 keer), Roan Jongejan (1 keer, 32. Richard van Marion), Brittany de Kruif (4 keer), Jente Dersjant (3 keer, 16. Color van der Perk, 45. Sanne Hoogendoorn).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant