’t Capproen vlot langs Oranje Zwart/De Hoekse

Sport 1.093 keer gelezen

Hellevoetsluis- ’t Capproen heeft na de nipte nederlaag eerder in de week tegen kampioen Keep Fit ’70 (12-13) in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een regelmatige 20-10 (9-6) overwinning behaald tegen het nog altijd puntloze Oranje Zwart/De Hoekse.

‘’We hebben het team vooraf gezegd het jonge Oranje Zwart met veel enthousiasme in de ploeg niet te mogen onderschatten’’, verklaarde coach Alex Krol de moeizame eerste helft met een magere 9-6 score. ‘’Het was zeer warm, maar desondanks verwachtte ik een OZ dat met een paar goede schutters in het team vol wilde gaan, net als wij overigens.’’ ’t Capproen nam in het begin van de wedstrijd een 2-0 en een 4-2 voorsprong, waarna OZ meescoorde tegen de subtopper in Poule 3I. ‘’Nathan (Doodkorte, DR) en ik voelden wel aan dat wij qua kansen de bovenliggende partij waren. We hebben gezegd in de tweede helft meer te vertragen door met lange ballen langer op balbezit te spelen en vandaaruit te gaan korfballen. Dat lukte prima, want na tien minuten stonden we met 13-7 voor. We zijn rustig blijven ballen en zijn geen moment in gevaar geweest.’’ Alex Krol speelde met zijn team eerder in de week tegen kampioen Keep Fit ’70. ‘’We hebben met 12-13 verloren, maar we hadden in deze spannende wedstrijd serieuze mogelijkheden om deze wedstrijd te winnen en daar bal ik nog een beetje van.’’ Opmerkelijk was dat Roy Vermaat in die wedstrijd door een tegenstander tegen de grond werd gewerkt, maar Vermaat de bal al zittend op de grond met een spectaculaire worp door de korf heen jaste. ‘’Het leuke is dat we twee keer per jaar voor de leut op de gekste manier trainen om de bal door de korf te werpen. Als dit dan een keer lukt in de wedstrijd is dat extra smullen.’’

Afscheid
Dezelfde Roy Vermaat speelde voor het thuisfront zijn laatste competitiewedstrijd. De Hellevoeter kreeg met het inbrengen van Rick Kellekens een publiekswissel. Roy Vermaat (35), die al vanaf zijn zevende jaar lid is van de club en 19 jaar (!) uitkwam voor de hoofdmacht van ‘t Capproen, speelt zaterdag zijn allerlaatste competitiewedstrijd in Terneuzen tegen Luctor. ‘’De reden dat ik ga stoppen is dat ik meer tijd wil spenderen aan mijn dochter. ’t Capproen komt niet van mij af, want ik ga met de club afstemmen om in overleg wedstrijden te fluiten’’, aldus Roy Vermaat. Alex Krol zal aanstaande zaterdag tegen Luctor zijn laatste wedstrijd als coach op de bank zitten. ‘’Als we van Luctor winnen, dan zijn we definitief geëindigd op de derde plaats en degradeert Luctor naar de Poule4.’’

‘t Capproen: Yentl van der Perk (1 keer, 35. Color van der Perk 1 keer), Zoë van der Perk (4 keer), Freek Sjouw (2 keer), Richard van Marion (5 keer); Roy Vermaat (2 keer, 57. Rick Kellekens), Nik Stolk (1 keer), Brittany de Kruif (1 keer, 45. Dianne Kuiper 1 keer), Jente Dersjant (2 keer, 55. Yentl van der Perk).