’t Capproen klimt naar derde plaats

Sport 938 keer gelezen

Bergen op Zoom- ’t Capproen heeft in Bergen op Zoom de wedstrijd tegen Scheldevogels met een 7-14 (1-6) overwinning afgesloten. De korfbalformatie uit Hellevoetsluis is in Poule 3I gestegen naar de gedeelde derde plaats met KVK, maar heeft wel een wedstrijd (inhaalwedstrijd tegen koploper Keep Fit ’70) minder in de benen.

‘’Het was van twee kanten een moeizame wedstrijd, waarbij het moeilijk scoren was’’, wees coach Alex Krol op de magere 1-6 score bij rust in het voordeel van ’t Capproen. ‘’We speelden goed, maar hadden in de eerste tien minuten moeite met de rebound, waarna we met Roy Vermaat voor Freek Sjouw tegen de springerige tegenstander met meer rust beter druk konden zetten.’’ ’t Capproen liep in de tweede helft iets verder weg van Scheldevogels. ‘’Scheldevogels kon wel meescoren, maar we zijn geen moment in gevaar geweest. Ik ben tevreden over het spel en met het resultaat.’’ Alex Krol ziet na het verlies van KVK de derde plaats weer gloren. ‘’We zullen het donderdagavond tegen het nog ongeslagen Keep Fit heel moeilijk krijgen, maar als Zaamslag punten pakt van KVK, dan zie ik met de wedstrijden tegen Oranje Zwart/De Hoekse aanstaande zaterdag en de laatste wedstrijd tegen Luctor voor de boeg perspectief voor de derde plaats. Mochten we als derde eindigen, dan mag je als promovendus spreken over een geweldig seizoen.’’ ’t Capproen speelt donderdagavond om 20.15 uur op het sportpark aan de Martin Luther Kinglaan de inhaalwedstrijd tegen Keep Fit ’70. Zaterdag volgt, eveneens in eigen huis, om 14.00 uur de wedstrijd tegen hekkensluiter Oranje Zwart/De Hoekse.

‘t Capproen: Dianne Kuiper (2 keer, 45. Jente Dersjant), Color van der Perk (1 keer), Freek Sjouw (1 keer, 22. Roy Vermaat, 31. Freek Sjouw), Richard van Marion (3 keer); Nik Stolk (2 keer, 50. Roy Vermaat), Roan Jongejan (foto 7, 2 keer), Brittany de Kruif (1 keer, 42. Zoë van der Perk 1 keer), Jente Dersjant (38. Yentl van der Perk 1 keer).