Afbeelding
Foto: Nathan Doodkorte

‘t Capproen wint van hoogmoedig KVK

Sport 1.049 keer gelezen


Hellevoetsluis- ’t Capproen heeft zichzelf verrast met een klinkende 14-9 (6-5) overwinning tegen KVK uit het Zeeuwse Kapelle. De korfbalformatie van coach Alex Krol heeft de vierde plaats in Poule 3I op 2 punten van KVK stevig in handen.

‘’We hadden van tevoren verwacht dat we het lastig zouden krijgen tegen een team waar we in de heenwedstrijd dik van hadden verloren. Maar gelet op de ongepaste hoogmoed van de coach van KVK, die ons kleineerde, hadden we ons voorgenomen de tanden erin te zetten van: Wij zijn ’t Capproen, spelen thuis en willen ons revancheren.’’ Alex Krol had zijn manschappen op scherp gezet en dat voelden de Zeeuwen aan den lijve. Het vuurwerk vooraf aan de wedstrijd tussen Jumbo en Albert Heijn (beiden veel te duur) kreeg een vervolg in de wedstrijd. De spannende, gelijkopgaande eerste helft leverde een 6-5 ruststand op. ‘’Het vak met Richard en Nik had het lastig. Door een tactische omschakeling naar het 3-1 systeem begon het beter te lopen en scoorden we ook mee. Er stond een straffe wind waarop ik heb gezegd zoveel mogelijk in de luwte aan de kant van de kantine te spelen. Door een omzetting in de tweede helft scoorden we vier keer op rij. De spelers van KVK begonnen te mopperen en de coach van KVK kreeg zelfs geel. Hij liep na afloop weg zonder een hand te geven. Lijkt me een teken van onsportiviteit. We hebben ons na de promotie nu definitief veilig gespeeld.’’
‘t Capproen: Zoë van der Perk (31. Dianne Kuiper), Brittany de Kruif (1 keer), Roy Vermaat (4 keer, 55. Freek Sjouw 1 keer), Roan Jongejan (2 keer); Richard van Marion (5 keer), Nik Stolk (1 keer), Yentl van der Perk, Jente Dersjant (50. Color van der Perk).

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant