’t Capproen weer in de race voor de titel

Sport 965 keer gelezen

Hellevoetsluis- De korfbalequipe van ’t Capproen ligt na de 20-12 (8-6) overwinning tegen Sperwers weer in de race voor het kampioenschap in de derde klasse D.

‘’Nu WION heeft met 13-18 heeft verloren van Trekvogels is het jammer dat wij niet van Thor hebben gewonnen’’, wees coach Alex Krol naar de ranglijst op slechts 2 punten van de koplopers WION en Thor en waar ’t Capproen samen met WION de leidende ploegen hadden kunnen zijn. ‘’Het enige dat wij moeten blijven doen is zelf winnen en daarnaast hopen op misstappen van de concurrentie.’’ ’t Capproen speelde een gedegen wedstrijd tegen laagvlieger Sperwers. ‘’Sperwers liet zich inzakken, maar door de bal goed rond te laten gaan liepen we makkelijk uit naar een 4-0 voorsprong.’’ De thuisclub liet de tegenstander met een 8-6 score bij rust terugkomen. ‘’Ik heb tijdens de rust gezegd de eerste tien minuten van de eerste helft op te pakken. Dat lukte naar een score van 11-6 goed en we zijn vervolgens met goede combinaties en in een hoog tempo doorgegaan.’’ Yentl van der Perk onderscheidde zich door haar tegenstandster volledig uit de wedstrijd te spelen. ’t Capproen, dat het nog steeds moest stellen zonder de geblesseerde Britt de Kruif, komt pas op 11 maart in Rotterdam-Zevenkamp weer in actie in de topper tegen Trekvogels.

‘t Capproen: Jente Dersjant (3 keer), Color van der Perk (53. Dianne Kuiper), Nik Stolk (2 keer), Freek Sjouw (28. Richard van Marion 4 keer); Roy Vermaat (3 keer), Roan Jongejan (1 keer), Zoë van der Perk (4 keer), Yentl van der Perk (3 keer, 42. Dianne Kuiper, 45. Yentl van der Perk).