’t Capproen pakt de draad tegen Triade weer op

Sport 947 keer gelezen

Hellevoetsluis- ’t Capproen heeft de veelbesproken nederlaag tegen Thor met een 12-11 (7-10) overwinning tegen Triade weer opgepakt. Richard van Marion ontpopte zich tegen de laagvlieger in de derde klasse K in de laatste 30 seconden als matchwinnaar.

‘’We traden flink gehavend binnen de lijnen’’, voerde coach Alex Krol het ontbreken van de geblesseerde Brittany de Kruif, de zieke Freek Sjouw en de tijdens de warming-up met een kuitblessure weggevallen Dianne Kuiper als excuus aan. ‘’We zijn tegen een zeker niet slechte ploeg zonder de ervaren vrouwen van start gegaan. Triade heeft een dynamisch team van wie de vrouwen in dienst spelen van de mannen. Wij moesten door een 0-2 achterstand al snel in de achtervolging, kwamen na tien minuten op 4-4. Wij voerden veel druk op hen uit, maar zij waren effectiever in de rebound.’’ ’t Capproen wilde bij een 7-10 achterstand de bakens in de tweede helft verzetten. Bij 7-11 scoorde ’t Capproen vijf keer op rij naar 12-11. ‘’We hebben de druk op de tweede bal opgevoerd, waren blij dat we de overwinning zonder onze sterkhouders over de streep hebben getrokken.’’ Iris Letterie maakte in het team een goede indruk. ’t Capproen speelt zaterdag om 15.05 uur in De Eendr8 tegen Sperwers.

‘t Capproen: Jente Dersjant (2 keer, 41. Iris Letterie 1 keer), Zoë van der Perk (1 keer), Roan Jongejan (1 keer), Richard van Marion (3 keer); Roy Vermaat (2 keer), Nik Stolk (1 keer), Color van der Perk, Yentl van der Perk (1 keer).