Scheidsrechter eist hoofdrol voor zich op in korfbalwedstrijd

Sport 1.556 keer gelezen

Barendrecht - ’t Capproen heeft in de Riederpoort in Barendrecht de topwedstrijd tegen het Rotterdamse Thor met 16-8 (11-2) verloren. Scheidsrechter Jos van Velzen eiste een negatieve hoofdrol voor zich op.

‘’Wij maakten geen schijn van kans om deze wedstrijd te winnen’’, betreurde coach Alex Krol de eenzijdige leiding van de scheidsrechter. De vervangende coach (de geschorste hoofdcoach van Thor zat op de tribune, DR), schaamde zich voor de uitslag van deze wedstrijd. Dat was juist samengevat over deze wedstrijd. Zij waren er erg content mee, wij waren er zeker niet content mee. Na tien minuten spelen riep de scheidsrechter de coaches en de aanvoerders bij elkaar omdat hij vond dat wij honky-tonk korfbal speelden en daarbij zei dat de teams fysiek speelden. En daar heb ik een andere mening over. En zei als jullie nog één keer wat zeggen dan fluit ik de wedstrijd af en zal ik een brief aan de Bond schrijven. Daar moesten we het mee doen. De eerste drie strafworpen die we tegen kregen waren notabenen zware overtredingen van Thor. We hebben in totaal zeven strafworpen tegen gekregen terwijl er slechts één strafworp terecht was. Daar tegenover staat dat wij geen enkele strafworp hebben meegekregen.’’

Scheidsrechter Van Velzen leek geïmponeerd om een wedstrijd van Thor te leiden, maar coach Alex Krol stak de hand ook in eigen boezem. ‘’Wat wij niet goed hebben gedaan is dat we te lang niet scoorden. Na 11 minuten was het 2-0. Ik was bezig om Iris Letterie warm te laten lopen, want het liep niet in dat vak, maar wij kwamen op 2-0 achter. Wij scoorden pas in minuut 19 de eerste treffer en dat wij twintig minuten qua spel de bovenliggende partij waren, maar niet scoorden en Thor wel. We stonden inclusief vier strafworpen tegen met 9-1 achter en kwamen in minuut 28 op 9-2. Het praatje van de scheidsrechter moesten wij na tien minuten spelen ook gaan vertalen naar de ploeg. De eenzijdige leiding speelden ook parten. Stemmen gingen op om het duel vanwege de partijdige leiding maar uit de hand te laten lopen en dat hij het dan affluit en de wedstrijd dan overgespeeld zal moeten worden. We wilden ons niet verlagen door de wedstrijd te laten staken, hoewel ik het begreep. Dat was onze eer te na. Tijdens de rust zag ik alleen verslagen kopjes. Dat heb ik bij ons nooit eerder zo gezien. Ik heb hen erkend dat we tegen negen man liepen te spelen. Ik heb tijdens de rust gezegd dat de spelers van Thor veel naar binnen trokken, waardoor al dan niet terecht veel strafworpen aan hen gaf. Dat hebben wij verzuimd te doen. We wilden ook rustiger en vanuit onze eigen krachten zouden gaan spelen. We scoorden in de tweede helft beter, vijf keer tegen één voor Thor. Vanaf dat moment werd het weer de wedstrijd de scheidsrechter. De man durfde kennelijk niet tegen het fysieke spel van Thor te fluiten. Tegen deze scheidsrechter was niet tegen aan te korfballen. Het gevoel vooraf was goed bij de ploeg, maar gaandeweg was er veel frustratie bij ons.’’, aldus Alex Krol over de antireclame van een korfbalwedstrijd met een bedenkend partijdig leidende scheidsrechter. Britt de Kruif zat geblesseerd op de bank. De jeugdspelers Mike Jansen en Iris Letterie offerden zich op voor het eerste team. ’t Capproen speelt zaterdag om 16.20 uur in De Eendr8 tegen Triade.

‘t Capproen: Dianne Kuiper (3 keer, 46. Iris Letterie), Color van der Perk (48. Jente Dersjant), Nik Stolk (35. Mike Jansen), Roy Vermaat (1 keer, 46. Freek Sjouw); Richard van Marion (1 keer), Roan Jongejan (1 keer), Yentl van der Perk, Jente Dersjant (28. Zoë van der Perk 2 keer).