Afbeelding
Foto: Nathan Doodkorte

’t Capproen wint zinderend duel tegen Trekvogels

Sport 992 keer gelezen

Hellevoetsluis- ’t Capproen heeft in de sfeervolle sporthal De Eendr8 met 15-14 (7-8) gewonnen van rivaal Trekvogels. De Hellevoetse korfbalformatie van het technische duo Alex Krol en Nathan Doodkorte bezet de derde plaats in Poule 3K op twee punten van de koplopers WION en Thor.

‘’De ploeg was gebrand om een prestatie neer te zetten’’, wees coach Alex Krol op de voorgaande nederlagen tegen de club uit Rotterdam. ’t Capproen moest het stellen zonder de geblesseerden Roy Vermaat en Nik Stolk. Bovendien zat de zieke Mike Jansen op de bank. Mark Wietzes bleek echter een prima vervanger, want hij legde de aanvoerder van Trekvogels verdedigend zijn wil op. De thuisclub begon echter matig, want een 1-0 voorsprong werd omgebogen in een 1-4 achterstand. ‘’We bleven meescoren en kwamen zelfs terug tot 7-7, waarna we in de laatste seconde toch gingen rusten met een nipte 7-8 achterstand. De dames hebben het team met veel storend werk op de mannen van Trekvogels op bepaalde momenten in de wedstrijd gehouden. Terwijl de tegenstander elkaar onderling, en naar de scheidsrechter toe, verwijten begon te maken, bleven wij spelen vanuit onze eigen krachten. Door enkele omzettingen hebben we de angel bij hun uit de wedstrijd gehaald. We kregen in het begin van de tweede helft toch vier keer op rij een doelpunt tegen, maar kwamen uiteindelijk van 8-11 terug op gelijke hoogte en zijn er op en erover gegaan naar 12-11. Het bleef spannend, maar het goede gevoel overheerste in de ploeg. We namen van 12-13 een 15-13 voorsprong en hebben de wedstrijd bij 15-14 in de laatste minuut professioneel uitgespeeld. De ontlading was na de wedstrijd groot. Deze overwinning doet er ook toe, want we gaan met een goed gevoel de winterstop in en gaan vervolgens in het nieuwe jaar met vertrouwen de wedstrijd tegen Olympia aan’’, aldus Alex Krol.

‘t Capproen: Color van der Perk (46. Zoë van der Perk), Dianne Kuiper (6 keer), Freek Sjouw, Richard van Marion (3 keer); Yentl van der Perk (50. Jente Dersjant), Brittany de Kruif (4 keer), Roan Jongejan (2 keer), Mark Wietzes.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant