HC Voorne laat zich verrassen door Noordwijk

Sport 781 keer gelezen

Noordwijk- De hockeyers van HC Voorne hebben na het 2-2 gelijkspel tegen Westland en de 8-4 overwinning tegen Hoeksche Waard met 4-2 (2-1, 0-0, 1-1, 1-0) verloren van concurrent Noordwijk. De Hellevoeters delen in de tweede klasse C de achtste plaats met Hoeksche Waard.

‘’We hebben tegen de andere concurrenten onder ons punten gepakt, maar tegen Noordwijk hebben wij deze laten liggen’’, baalde coach Stan Levels. ‘’De weersomstandigheden waren met de uitzonderlijk kou dramatisch en omdat één van de scheidsrechters onderkoelingsverschijnselen vertoonde, duurde de rust bijna 20 minuten. Dat was in de tweede helft even schakelen, want de spelers konden vanwege de kou de stick moeilijk in handen houden.’’ HC Voorne begon het eerste kwart met verzorgd hockey zonder dat het binnen de cirkel echt rendement opleverde. Noordwijk ging daar wat beter mee om, want zij namen uit twee uitgebalanceerde aanvallen een 2-0 voorsprong. Robert Felling deed met één van zijn befaamde knallen uit een strafcorner iets terug: 2-1. De HC probeerde de bakens te verzetten, maar net als in de eerste periode leverde dat geen succes op. Nadat de thuisclub op 3-1 was gekomen gaf Jimmy Keemink uit een goede aanval weer hoop in de Hellevoetse gelederen: 3-2. Waar HC Voorne op jacht was naar de gelijkmaker, daar sloeg Noordwijk voor de vierde keer toe: 4-2. HC Voorne kende ook een tweetal pechgevallen. Hugo Osinga kreeg in het tweede kwart een bal op zijn wenkbrauw en moest deze bij de huisartsenpost laten hechten. Finn Jansen moest in het laatste kwart eveneens het veld ruimen nadat hij een hockeystick tegen zijn knie had gekregen. HC Voorne speelt zondag op het sportpark aan de Boerseweg tegen Pollux andermaal een sleutelwedstrijd.

HC Voorne: Sten Jansen; Luuk Rosenquist, Joep van Nieuwenhuijze, Sebastiaan Baanen, Guido Osinga; Robert Felling, Tim Schlink, Koen van der Vlugt; Camiel de Groot, Jimmy Keemink, Lucas Waardenburg. Hugo Osinga, Finn Jansen en Nevil Brökling kwamen ook in actie.