Nieuwenhoorn zij aan zij met RVVH

Sport 498 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn blijft na de 3-1 (1-1) overwinning tegen Nieuwe-Lekkerland met de gedeelde eerste plaats met RVVH in de race om het kampioenschap. Behalve Nieuwenhoorn zegevierde de hele top vijf uit de eerste klasse B met verder Oranje Wit, XerxesDZB en Kloetinge.

‘’We zijn net als tegen Terneuzense Boys met een vroege 0-1 achterstand begonnen’’, verklaarde Oscar Biesheuvel het ongelukkige begin van zijn ploeg. ‘’De bal viel uit een hoekschop precies voor de voeten van de tegenstander. We waren voor de rest over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg en het was wachten op de doelpunten.’’ Danique Wolters bracht de partijen tien minuten voor rust weer naast elkaar: 1-1. Nieuwenhoorn verzuimde nog voor rust via onder andere Chris Dabaghian afstand te nemen van de club uit de Alblasserwaard. Tien minuten na rust schoot Chris Dabaghian na een goede combinatie tussen Dimitri Gomes Almeida en Lukas Hamann in de rebound de 2-1 tegen het garen. Tom Sleeuwenhoek, die na een uur spelen de moegestreden, maar sterk spelende Dabaghian was komen vervangen, schoot een voorzet van Delano a Cohen achter de kansloze doelman: 3-1. De niet fitte Frank de Regt begon op de bank. Nieuwenhoorn wacht zaterdag in Zeeland de zware uitwedstrijd tegen Kloetinge. ‘’Dat wordt een superleuke pot voetbal waar ik naar uitkijk.’’

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula (85. Noah Lucho Harms), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Merijn Wolters; Delano a Cohen, Melvin Winterberg, Danique Wolters (85. Ferani van Vugt); Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida (70. Frank de Regt), Chris Dabaghian (60. Tom Sleeuwenhoek).