De talentvolle Lukas Hamann, hier in actie tegen RVVH, scoorde in de met 1-5 gewonnen oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Rijsoord liefst vier keer voor Nieuwenhoorn. Archieffoto Theo van Kralingen.
De talentvolle Lukas Hamann, hier in actie tegen RVVH, scoorde in de met 1-5 gewonnen oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Rijsoord liefst vier keer voor Nieuwenhoorn. Archieffoto Theo van Kralingen.

We mogen weer sporten!

Sport 594 keer gelezen

De sportverenigingen kunnen zich stilaan opmaken voor de herstart van de competities. Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis oefenden met een 1-5 overwinning tegen respectievelijk Rijsoord en Rhoon. De handbalsters van Helius verloren het competitieduel tegen Drechtsteden met 12-9.

Dan Rolandus

Nieuwenhoorn klaar voor herstart
Rijsoord- Nieuwenhoorn heeft vooraf aan de herstart van de competitie tegen Terneuzense Boys een nuttige 1-5 (0-2) overwinning geboekt in de oefenwedstrijd tegen Rijsoord. ‘’Rijsoord is hoofdklasser, staat weliswaar onderaan, maar dan verwacht je als eersteklasser een gelijkwaardige graatmeter. Welnu, wij waren een klasse beter.’’ Trainer Oscar Biesheuvel, die Frank de Regt en Lukas Hamann liefst vier keer zag scoren, was duidelijk tevreden over het spel van zijn manschappen. ‘’Het was na zo’n lange stop afwachten hoe het instapniveau zou zijn, maar we hebben erg goed gespeeld.’’ Nieuwenhoorn is na de verplichte coronastop weer twee weken in training. ‘’We zijn begin januari een weekend op trainingskamp geweest naar Valencia. Dat heeft de groep en de begeleiding goed gedaan. We hadden met een strakblauwe hemel en boven de 20 graden prima weer. We hebben twee keer getraind, een oefenwedstrijdje gespeeld en hebben daarnaast met onder meer een bezoek aan Levante - Mallorca ook plezier gehad. Het enige vervelende was dat Tom van der Leede positief testte en een weekje langer in quarantaine in het hotel in Spanje moest achterblijven. Tom is vorige week maandag pas weer teruggekomen in Nederland.’’ Nieuwenhoorn lijkt klaar voor de herstart van de competitie. ‘’Ik ben blij dat de competitie plus de nacompetitie kan worden uitgespeeld. Tenminste, zoals het er nu voorstaat. We moeten natuurlijk geen weken vorst krijgen of dat de corona de competitie weer moet stilleggen.’’ Om competitievervalsing te voorkomen is het reglement zodanig aangepast dat een club bij meerdere coronagevallen één wedstrijd uitstel kan krijgen. Bij een tweede geval zullen de clubs desnoods aan moeten treden met het tweede elftal. ‘’Bij een afkeuring is het altijd nog mogelijk dat je doordeweeks kunt inhalen’’, sluit Oscar Biesheuvel af. ‘’Bovendien staat er in mei nog een dubbelprogramma op de agenda. Het is nu al fijn dat we weer voor de competitie kunnen spelen, het publiek erbij mag zijn en dat de kantines, zoals afgelopen zaterdag bij Rijsoord, weer open mogen.’’ Nieuwenhoorn kan aantreden met een nagenoeg fitte groep. Zo zijn Roeland de Bruijne en Jeffrey Burger na langdurige blessures weer aangesloten bij de selectie. ‘’Ook de kleine pijntjes bij sommige spelers zijn weer geheeld. We zullen tot aan het einde van het seizoen door corona of andere problemen wellicht niet volledig kunnen aantreden, maar daar hebben ook de tegenstanders in deze lastige periode mee te maken.’’ De competitie wordt met een volledig programma hervat op zaterdag 19 februari met Nieuwenhoorn tegen Nieuw-Lekkerland. De formatie van Oscar Biesheuvel bezet in de eerste klasse B met evenveel verliespunten, maar met een wedstrijd minder in de benen, de tweede plaats achter koploper RVVH. Nieuwenhoorn speelt zaterdag op het sportpark Rijksstraatweg om 14.30 uur het inhaalduel tegen Terneuzense Boys.

Hellevoetsluis haalt uit
Rhoon- Hellevoetsluis is zich aan het klaarstomen voor de herstart van de competitie. De rood witten versloegen in Rhoon de plaatselijke derdeklasser met 1-5 (1-1). De doelpunten werden gescoord door Marley Dors (twee keer), Serkan Yavuzyigitoglu (twee keer) en Fabian Boekholt. ‘’Het was weer even wennen om in een wedstrijd op het veld te staan’’, doelde trainer Paul Bestebreur op de eerste moeizame twintig minuten‘’We hebben daarna gewoon een goede wedstrijd gespeeld. Het was voor de spelers weer fijn om een echte wedstrijd te spelen, al was het een oefenwedstrijd. Maar nogmaals, het was voor iedereen wennen, want wij zijn in tegenstelling tot veel ploegen niet op trainingskamp geweest. Die clubs die op trainingskamp waren hadden wel een streepje voor, want die speelden onder behaaglijke omstandigheden in Spanje of Portugal wel hun wedstrijdje, terwijl in Nederland niet gevoetbald mocht worden. Wij haalden op de eerste twintig minuten na bij vlagen weer het goede niveau dat we voor de winterstop hadden. Conditioneel zullen we nog wat stappen moeten maken en de keuzes aan de bal moeten wat beter, maar daar hebben we nog krap drie weken voor om dat op orde te krijgen. We zijn op 8 januari weer begonnen met de groepstraining, alleen op zaterdag, Vanaf 15 januari trainen we drie keer per week, maandag, dinsdag, donderdag plus de zaterdag. De aankomende weken gaan we weer terug naar normaal twee keer per week.’’ Hellevoetsluis bezet de eerste plaats in de tweede klasse D met een wedstrijd meer in de benen dan de naaste achtervolgers DCV en Pelikaan. De Hellevoeters komen voor de competitie pas op zaterdag 19 februari in actie in de topper in Zwijndrecht tegen het nog ongeslagen Pelikaan. ‘’We spelen daarna thuis tegen Alexandria ‘66. We gaan ons de komende weken klaarstomen voor de competitie. Jeffrey de Koning en Luuk Engels sluiten na hun blessures weer aan bij de selectie, evenals Daniel Ribaric, die weer vrij is van coronaklachten. Rephendry Amsterdam gaat na zijn enkelblessure ook weer licht trainen, maar zal er nog niet bijzijn.’’ Hellevoetsluis speelt zaterdag op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Zuidland, dat hoog genoteerd staat in de derde klasse C. De wedstrijd begint om 15.00 uur.
Hellevoetsluis heeft weer een nieuwe sponsor aan het totaal weten toe te voegen. Maarten Buitendijk is een echte voetballiefhebber en directeur van Nederlof Fish uit Stellendam. Naast het sponsorschap van onder meer de bvo’s Excelsior Rotterdam en Telstar uit IJmuiden draagt Maarten Buitendijk als sponsor voor de komende jaren ook Hellevoetsluis een warm hart toe.

Helius maakt valse herstart
Dordrecht- De handbalsters van Helius zijn de herstart in de zaalhandbalcompetitie tegen Drechtsteden 2 in Dordrecht begonnen met een 12-9 (6-3) nederlaag. ‘’We zijn de wedstrijd slecht begonnen, raakten diverse keren het aluminium en waren de keepster van hen aardig aan het inschieten zodat zij kon groeien in de wedstrijd’’, verklaarde coach Frank van Leeuwen. ‘’Kortom, aanvallend speelden we slordig en te gejaagd. We kwamen in de eerste helft een kwartier lang niet tot scoren. Verdedigend stond het goed.’’ Helius vertrok naar Dordrecht met een gehavend team. Zo ontbraken om uiteenlopende redenen Nienke Schurink, Kimberly Tournier en topschutter Demi de Boer. Het team werd aangevuld met de B-juniores Nienke Koppelaar, Lissie Leumens en Niki Spoor, die daarmee weer ervaring bij de senioren konden opdoen. ‘’We hadden de keuze om wel of niet te spelen, maar logischerwijs wilden de meiden na zo’n lange tijd van rust graag spelen. We hebben het na drie trainingen en een 11-18 nederlaag aan het begin van het seizoen nog redelijk goed gedaan. We kwamen in de tweede helft terug tot 10-9. We gingen voor de gelijkmaker, namen daarvoor het risico, maar we misten de afronding net voor de aansluiting waarop zij op 11-9 kwamen en het over was. Complimenten voor de ploeg dat gewoon is blijven spelen.’’ Helius is zondag vrij waarna het op zondag 13 februari de uitbeurt treft tegen Vires et Celeritas 2. ‘’Het ligt in de bedoeling de zaalhandbalcompetitie gewoon uit te spelen door het te verlengen tot in mei. Als slot volgt nog een stukje buitenspelen.’’
Helius: Eva van Leeuwen/Melissa Groeneveld; Mila Went (4 keer), Quinty Roskam (1 keer), Julia van der Plas, Lotte Nap (2 keer), Finette Harinck (1 keer), Nienke Koppelaar (1 keer), Niki Spoor, Lissie Leumens.

Ron Klein trainer van FC Vlotbrug
Hellevoetsluis- Ron Klein wordt met ingang van het seizoen 2022/’23 de nieuwe hoofdtrainer van FC Vlotbrug. Klein zal daarmee de huidige trainer Richard Koutstaal opvolgen. Ron Klein, die momenteel het tweede team van OVV onder zijn hoede heeft, is met het bestuur van de Hellevoetse derdeklasser mondeling een meerjarig contract overeengekomen.

Voorzitter Edwin Boogaard van Hellevoetsluis en directeur van Nederlof Fish uit Stellendam, voetballiefhebber Maarten Buitendijk tekenen de sponsorovereenkomst. Foto Luuk van Wingerden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant