Afbeelding

Nieuwenhoorn boekt nuttige overwinning bij SHO

Sport 189 keer gelezen


Oud-Beijerland - Nieuwenhoorn heeft in Oud-Beijerland een nuttige 0-1 (0-0) overwinning behaald tegen SHO. De zwart-witten bezetten de gedeelde tweede plaats in de eerste klasse B op twee punten van XerxesDZB.

Nieuwenhoorn nam na een matige eerste helft het tweede deel in handen. Nadat Tom Sleeuwenhoek een goede kans liet liggen, schoot Frank de Regt na ruim een uur spelen een voorzet van Victor de Blok tegen het garen: 0-1. SHO probeerde met lange ballen de bakens te verzetten, maar ondanks het opportunistische spel van de Beijerlanders hield de verdediging van Nieuwenhoorn stand. Frank de Regt verzuimde met een goede kans de wedstrijd definitief in het slot te werpen. ‘’Na een sterk eerste kwartier en een redelijke fase in de eerste helft, was het voetbal nog niet zoals we dat graag willen zien’’, stelde assistent-trainer John Lopes Cruz. ‘’In de tweede helft was het wachten op de eerste goal. Deze overwinning hadden we na het teleurstellende gelijkspel tegen Papendrecht even nodig. Zeker als we de lijn van de voorbereiding willen doortrekken en belangrijk ook met de uitwedstrijd aanstaande zaterdag tegen BVCB in het vooruitzicht. De drie punten geven weer extra vertrouwen.’’ Dimitri Gomes Almeida (foto) viel uit met een blessure, eerder opgelopen tijdens de donderdagavondtraining en Christiaan Dabaghian met een spierblessure.

Nieuwenhoorn: Tom van der Leede; Merijn Wolters, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Victor de Blok; Melvin Winterberg, Delano a Cohen, Frank de Regt; Christiaan Dabaghian (70. Danique Wolters), Dimitri Gomes Almeida (46. Tom Sleeuwenhoek), Noah Lucho Harms.

Uit de krant