Rien Kap, fractievoorzitter IBV
Rien Kap, fractievoorzitter IBV Foto: Wil van Balen

Melding maken, opvolging kan beter

Column 660 keer gelezen

In de afgelopen maanden heb ik meerdere keren het college gevraagd om vragen vanuit inwoners en bedrijven sneller op te pakken. Qua dienstverlening zijn er zeker stappen gemaakt. Maar nog te vaak zijn de wachttijden (te) lang, zijn antwoorden (te) kort en vaag als er überhaupt een antwoord komt.

Via de website van de gemeente kunnen inwoners van Voorne aan Zee een melding maken, bijvoorbeeld met betrekking tot de openbare ruimte. Helaas is het nog niet mogelijk om te zien welke meldingen er al gemaakt zijn. Kortom, een simpel iets (zoals een verstopte rioolput) kan diverse malen worden gemeld. Dit vraagt dan weer beantwoordingscapaciteit binnen het gemeentehuis. Zonde toch? Als Inwonersbelang Voorne aan Zee zien we dit systeem dan ook graag snel verbeterd.

Terugkomend op de kwaliteit van beantwoording. De taal van een ambtenaar is niet die van de inwoner. Ook dat kan beter. Maak het simpel en duidelijk en vooral: denk mee met de inwoner hoe zaken WEL geregeld kunnen worden of biedt een alternatief aan.

Dan die verstopte straatkolk langs de kant van de weg, je ziet ze steeds meer. Hevige regenbuien komen de laatste jaren vaker voor. En een rioolput kan al snel verstopt raken door opeenhoping van afval, bladeren en takken. Gevolg: enorme plassen water op de wegen. Dat zorgt weer voor onveilige situaties op de weg. Melding maken? Of is er ook een snellere manier? Alhoewel je als inwoner moet kunnen rekenen op goed beheer door de gemeente kan er ook wel eens een samenloop van omstandigheden zijn. En hoe mooi is het dan dat je door middel van een bezem of schep zo’n put ook zelf kunt vrijmaken.

Als individu hameren we op onze rechten en wat instanties voor ons moeten doen. Daar betaal je ook je belasting voor. Maar laten we ook letten op wat je zelf kunt doen: omkijken naar elkaar, helpen bij het organiseren van evenementen in het dorp of in de wijk, helpen op school of dus dat rondje door de straat om de put vrij te maken.

Samen leven is samen zorgen. En ja, bij de gemeente Voorne aan Zee wordt er hard gewerkt en moeten zaken beter.

Rien Kap, fractievoorzitter IBV

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant