Afbeelding
Foto: PR

Arne Slot

Column 655 keer gelezen

Herinneringen vervagen, dus zullen veel mensen geen actieve herinnering hebben aan mijn column waarin ik vorig jaar het fusietraject in Voorne aan Zee vergeleek met een voetbalwedstrijd. Ik sprak over gele en rode kaarten, alsmede blessures.

Wanneer u het nieuws van de afgelopen weken heeft gevolgd, dan heeft u de eerste rode kaart zien verschijnen en kondigen blessures zich aan. En dat, terwijl we pas in de eerste helft, wat zeg ik, het eerste kwartier van de wedstrijd zitten.
Op dit moment zou ik een andere vergelijking maken, namelijk met een duiventil.

Een duiventil wordt gedefinieerd als “een plaats waar mensen korte tijd werken of aanwezig zijn en dan plotseling weer weggaan, meestal om een andere baan aan te nemen. Wordt vaak gezegd van de politiek of van grote bedrijven.”

Lies van der Pol is het meest recente voorbeeld. Zij heeft afscheid genomen van de gemeenteraad; ja, als je denkt zes zetels te halen en je krijgt er twee, dan wordt het tijd voor een transfer. Eerder verdween gemeentesecretaris Vincent Florijn al binnen drie weken van het veld. Wethouder Tatjana Sormaz kreeg een motie van wantrouwen aan haar broek, of moet ik zeggen panty, en gaf bij het verlaten van het veld venijnige tik op de enkels van de burgemeester en deelde als toetje een aanslag op kniehoogte uit aan een collega wethouder.
Ik hoor u gniffelen, maar voor de ontwikkeling van onze nieuwe gemeente betekent dit louter vertragingen. Als bestuur en ambtenaren strubbelingen hebben, wordt er meer naar de navel gestaard, dan bestuurd. Dit betekent dat de mooie visies waarin is vastgelegd ‘waar wij met Voorne aan Zee heen willen’ vooralsnog een ver-van-ons- bedshow zullen blijven.

En dan is er nog het huishoudboekje van onze gemeente. We wachten nog steeds op definitieve cijfers, maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om op je klompen aan te voelen dat we afstevenen op een tekort. De broekriem moet worden aangehaald, en dat bekekent nog meer spanning op de wedstrijd.

Het lijkt een beetje op het Feyenoord van enkele jaren geleden. Over die club gesproken: je ziet wat er kan gebeuren als je er een goede trainer op zet en keihard aan de slag gaat.

Wanneer komt Arne Slot naar Voorne aan Zee?

Ger den Reijer

Uit de krant