Afbeelding
Foto: PR
Column

Ik ben helderziend!

Column 815 keer gelezen

Ik heb lang gedubd of ik het u zou vertellen, maar vandaag gooi ik het er uit: Ik ben paranormaal begaafd. Volgens het NLP college houdt dit in dat ik niet mijn logische verstand en vijf zintuigen gebruik om informatie te verkrijgen en verbindingen te maken. Ik gebruik mijn zesde zintuig. Of dit echt voor mij geldt betwijfel ik, maar feit blijft: ik heb voorspellende gaven.

U vraagt natuurlijk direct om bewijzen. Nou, een recent voorbeeld is mijn voorspelling omtrent de zetelverdeling in de nieuwe gemeenteraad van Voorne aan Zee. Het is dat de redactie de verkiezingen niet wilde beïnvloeden door mijn voorspelling te publiceren, maar > 75 % van de voorspelling die ik maandagmorgen 21 september om 9.38 uur instuurde was correct. Heb je dan een gave, of niet?

Dit wetende vraagt u mij uiteraard om meer voorspellingen, zoals hoe het verder zal gaan met Voorne aan Zee. Nou, ga er maar voor zitten, take your seat and fasten your seatbelt. Hou je portemonnee vast. Met interim burgemeester Erik van Heijningen aan het roer zullen alle bijdragen waarop de gemeente invloed kan uitoefenen omhoog gaan. De tarieven worden gelijkgetrokken. Je zou zeggen dat het ene tarief daarmee omhoog gaat en het andere omlaag, maar nee: iedereen gaat naar hetzelfde hogere tarief. Goede tip voor werkgevers om de beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen op te lossen, maar daar gaat het hier niet over, zou Gerard Cox zeggen.

Wilt u er nog één? Even kijken in mijn glazen bol. Want nee, ik gebruik geen zesde zintuig. In de gemeente Voorne aan Zee komt er tot en met 2024 geen enkel van de mooie plannen van de opgestelde visie uit. Let maar op: de komende twee jaren is iedereen in onze nieuwe gemeente – van ambtenaar tot en met gemeenteraadslid – volop bezig om zijn draai te vinden. Er zal met de ellebogen worden gewerkt. Er zullen rode kaarten vallen, om in voetbaltermen te spreken, waardoor een aantal mensen het einde van de wedstrijd niet zal halen. Ik heb niet zoveel woorden, dus ik beschrijf mijn verdere voorspellingen korter. Eind 2025: minder nieuwe huizen dan verwacht, geen nieuw fietspad te zien en ikzelf schrijf deze column niet meer.

Kijken wie gelijk krijgt, bewaren dus deze tekst!

Ger den Reijer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant