Afbeelding
Foto: PR

Muziek met Klasse(n) slaat aan bij leerlingen

Actueel 543 keer gelezen

Hellevoetsluis - Stichting Muziek met Klasse(n) ging na maanden van voorbereiding in maart van start met een pilot op de RKBS Hendrik Boogaard.

Muziekdocenten Ynke van der Wagt en Romy de Winter gaven keyboard- en vioollessen aan de leerlingen van groep 5 en 6. Ieder kind kreeg eerst vier vrijdagochtenden muziekles op een keyboard en een viool, waarna er een keuze gemaakt kon worden voor één van beide instrumenten voor de volgende acht weken. Initiatiefnemers van de stichting Muziek met Klasse(n) zijn Ynke van de Wagt, Romy de Winter en Peter den Tuinder met als doel structureel muziekonderwijs voor basisschoolkinderen in Hellevoetsluis. RKBS Hendrik Boogaard was als eerste basisschool enthousiast en bood zich aan voor de pilot. Volgend schooljaar kan een tweede basisschool meedoen met dit project.

Dat het project bijzonder goed is aangeslagen blijkt uit een reactie van juf Christine Broersen: "De groep was blij verrast en heel nieuwsgierig toen de pilot begon. Alle kinderen wilden graag meedoen. Er wordt elke week naar de les uitgekeken. Niet elk kind krijgt anders de kans om op een instrument te spelen. Het is een unieke ervaring. Aan de gezichten te zien maakten de lessen de leerlingen blij en trots. De school doet met plezier mee aan dit project. Hopelijk krijgen de lessen een vervolg en wordt Muziek met Klasse(n) een vast onderdeel van het onderwijsprogramma."

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant