Afbeelding

Uitwisselingsweek leerlingen Jacob van Liesveldt

Actueel 555 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na de eerste succesvolle uitwisselingsweek in april, gingen de leerlingen van het derde jaar van het tweetalig onderwijs op Jacob van Liesveldt op 4 juni onder leiding van docenten Boers en Van der Linde op weg naar de Poolse partnerschool in Naklo nad Notecia.

Op Boleslaw Krzywousty High School werden presentaties gegeven over Polen, Naklo en de school en in het kader van het thema werden musea bezocht in Poznan, Naklo en Torun. De leerlingen brachten hun vrije tijd als groep door. En de laatste avond bij één van de gastgezinnen wat gedurende beide uitwisselingen een traditie is geworden.
Zoals het al jaren een mooie gewoonte is dat onze burgemeester de groep welkom heet in Hellevoetsluis, krijgt de groep ook altijd bezoek van het hoofd van Naklo county, dhr. Sobol en dhr. Milowski van de afdeling onderwijs, waarmee ook de verbondenheid tussen beide steden benadrukt wordt.

Tijdens die gesprekken kwam ter sprake dat vijf Poolse counties, waaronder Naklo, in september een werkbezoek komen brengen aan Nederland in het kader van de waterhuishouding. Onder meer de Oosterscheldekering en ons gebied zal bezocht worden.In 2020 zal het 20-jarige jubileum van het tweetalig onderwijs op Jacob van Liesveldt en de 20-jarige samenwerking tussen beide scholen gevierd worden.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant