Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Wensdag op 3e Kerstdag

Algemeen 578 keer gelezen

27 december was het een drukte van belang in sporthal de Eendraght. Ruim 100 kinderen die normaal gesproken nooit een cadeautje mogen uitzoeken, kregen er deze middag een uit handen van de Kerstman.

In de sporthal staat een springtoestel en andere spellen zoals ballen gooien, lasso gooien en een groot twister kleed. De kinderen vinden het allemaal geweldig en de ouders en verzorgers zitten aan tafel wat te drinken. Natuurlijk zijn er ook oliebollen en chocolaatjes. De disco speelt gezellige muziek en het wachten is op het uitdelen van de cadeautjes

Buiten de boot
Nicko van Straaten vertelt dat hij enige jaren geleden vanuit zijn functie als sociaal werker bij Maasdelta verschillende kinderen buiten de boot zag vallen als het gaat om het krijgen van een een cadeautje. Kinderen uit gezinnen die het om wat voor reden dan ook financieel moeilijk hebben krijgen best wel eens wat, maar mogen vrijwel nooit zelf iets uitkiezen. Dat wilde Nicko veranderen en inmiddels is hij al weer voor het vierde jaar druk om samen met zoon Nick en Karin de Groot middenstanders warm te maken om mee te doen aan zijn Wensdag. En dat lukt erg goed!

Wie wil er een een cadeautje?
Zo opent de Kerstman de happening en hij geeft het woord aan burgemeester Milène Junius. Zij vraagt eerst een applaus voor de mensen die deze middag hebben mogelijk gemaakt. Daarna reikt de burgemeester de eerste twee cadeautjes uit aan Levi en Cecilia. Kerstman Nicko van Straaten roept daarna de kinderen een voor een naar voren en glunderend nemen ze kun cadeautje aan.

Tekst: Ger den Reijer
Foto's Wil van Balen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant