Sophie de Jonge Nederlands kampioen

Actueel 289 keer gelezen

Afgelopen weekeinde werd tijdens het Open Nederlands Kampioenschap wedstrijdzwemmen in Tilburg, door de meisjes junioren gestreden om de Nederlandse titel op de 800m vrije slag. Sophie (12 jaar – brugklas vwo HELINIUM) zwom een mooie race en na een zinderende strijd, waarin Sophie constant de leiding had, finishte ze als eerste in een schitterende tijd van 9.43.18 en won hiermee de gouden medaille. Zie foto (Sophie in het midden).

Sophie traint bij de Hoofdklasse vereniging WVZ uit Zoetermeer, waar ze met veel plezier haar sport bedrijft. Sinds dit seizoen staat Sophie op de NOC-NSF talentenlijst en neemt deel aan het KNZB plus talentenprogramma. Net als de afgelopen twee jaren ontving Sophie de KNZB prestatie medaille voor haar uitzonderlijke prestaties van afgelopen seizoen. De race is terug te zien via:
https://www.youtube.com/watch?v=KuKscmsMx6M&feature=youtu.be&list=PLs9QqJmn78Pu_HIEkMdjBxbMcyVe36NSs Het laatste weekeinde van januari staan de overige afstanden voor het NK op het programma en Sophie is hard aan het trainen om ook dan weer goed beslagen ten ijs te komen.