trainer Tom Larssen
trainer Tom Larssen

FC Vlotbrug beland in de subtop

Sport 123 keer gelezen

FC Vlotbrug heeft zich door een 3-0 (0-0) overwinning op De Kooistee tegen de amateurs van Excelsior Rotterdam geschaard in de subtop van de derde klasse C. De club uit Hellevoetsluis-Oost bezet de gedeelde derde plaats op twee punten van de leiders Rhoon en Rijnmond Hoogvliet Sport. Na een gelijkwaardige eerste helft schoot Clint van de Veerdonk op het uur na een onderschepping de 1-0 op het scorebord. Vanaf dat moment gingen de koppies bij de Kralingers hangen en waren het de Hellevoeters heer en meester.

Tien minuten later bracht uitblinker Danny Browne de stand op 2-0. Rafotski Godoy bepaalde kort voor tijd de eindstand op 3-0. Ondanks de zege wilde Tom Larssen de kracht van de Kralingers niet bagatelliseren. ‘Excelsior speelde met een veredeld A1 elftal met spelers rond de 18 jaar, een leuke, enthousiaste ploeg waar veel voetbal in zit,’ sprak de trainer van FC Vlotbrug lovend over de tegenstander. Tom Larssen (foto) was ook lovend over zijn eigen manschappen. ‘Je ziet de spelers wekelijks stappen maken. Het is voor een trainer natuurlijk leuk werken als je in de groep progressie ziet. We hebben vorige week met goed voetbal nog met 1-0 van Zuidland gewonnen. Ik vond dat wij voetballend beter waren dan Zuidland. De jongens merken dat ook, krijgen zelfvertrouwen, zien dat zij groeien. Ze merken ook als je als een team speelt het niveau omhoog gaat. Creativiteit en een actie zijn inherent aan het voetbal, maar het moet uiteindelijk in het teambelang wel rendement opleveren. Daar werken we met z ’n allen hard aan. Echt, het voetbal van FC Vlotbrug is leuk om naar te kijken.’ FC Vlotbrug speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in en tegen Poortugaal. ‘Dit is een mooie competitie waar iedereen van elkaar kunt winnen. De ploegen staan van kop tot staart heel dicht op elkaar, we gaan het zien,’ besloot Tom Larssen. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
FC Vlotbrug: Marco Krommenhoek; Léander Kotvis, Léon van Straten, Mitchell de Zeeuw; Sjors Allersma, Siméon Seghers (85. Shenomar Pers), Bart Bergwerff, Gijs Vermeer (80. Bram Scheringa); Danny Browne; Clint van de Veerdonk (70. Rafotski Godoy), Stony van den Berg.
Dan Rolandus
Archieffoto: Theo van Kralingen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant