Afbeelding
Foto: De Brielse Boer
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 731 keer gelezen

De regio bruist van activiteit met een divers aanbod aan evenementen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sportevenementen, festivals of lokale markten, er is voor elk wat wils. Kom en geniet van de gezelligheid die de evenementen in de regio te bieden hebben. Hieronder leest u een greep uit het aanbod in de regio.

Buurtkamer Ons Midden
Hellevoetsluis - Op maandag 22 april organiseert Stichting Zuidwester i.s.m. de buurtkamer weer een hele gezellige bingo voor volwassenen. Tijd: 14.00 – 16.00 uur. Toegang is gratis. Eén kaartje à 1,50 euro, een boekje voor 3 rondes à 4 euro. Waar: Bremstraat 3.

Kidsclub Buurtkamer Ons Midden
Hellevoetsluis - Op 1 mei a.s. heeft de Kidsclub een Dino/Theatermiddag in de buurtkamer. Detective Elza, gaat dan met behulp van goocheltrucs op zoek naar dino’s. Ben je ook zo benieuwd of Elza dino’s in de buurtkamer zal vinden, kom dan ook bij de buurtkamer kijken. Wil je erbij zijn, geef je dan snel op! Kinderen aanmelden via email; Rienekealphen@outlook.com Dat kan tot 27 april. Leeftijd 5 tot 12 jaar. Kinderen onder de 5 alleen onder begeleiding. Kosten: 50 cent, incl. consumptie. Tijd: 14.00 tot 16.30 uur. M.m.v. Happy Kids Entertainers. Waar: Bremstraat 3.

Tempel van de godin
Hellevoetsluis - Op zondag 21 april is de maandelijkse openstelling van de Tempel van De Godin, Voorne aan Zee. Iedereen is welkom om vrijblijvend binnen te lopen en de energie te ervaren. Het is een stilte-ruimte met zachte muziek. Na het vriendelijk welkom waarin je de weg wordt gewezen, mag je in alle rust plaatsnemen op een stoel of meditatiekussentje. Om te mediteren met ons, of gewoon even stil te zijn. Voel je verder vrij om een kaarsje aan te steken en op het altaar te plaatsen. De toegang is gratis, donaties zijn welkom. De tempel is open van 13 uur tot 16 uur.

Planten ruilen
Rockanje - Op zaterdag 20 april kunt u weer planten ruilen bij Jan & Leny van Waardhuizen, Middelweg 16, Rockanje. U bent welkom van 10.00 tot 12.00 uur. Parkeren langs de slootkant. Deze ochtend kunnen er behalve planten ook zaden, tuinboeken en andere tuinbenodigdheden geruild worden. Planten en zaden graag voorzien van de naam, handig voor de ontvanger. Ook kunt u uw tuingereedschap laten scherpen, kosten € 2,00 per voorwerp. Mis deze altijd gezellige ochtend niet, koffie en thee met iets lekkers staan voor u klaar. Kom niet te laat, planten wisselen al vroeg van eigenaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0181484872 of 0622999471.

Brielse Boer Markt en Muziek
Zwartewaal - De Brielse Boer presenteert op zondag 21 april van 11.00 tot 17.00 uur Markt & Muziek. Een markt met lokale ondernemers, producten, etenswaren en live muziek. De toegang is gratis. Lokale talenten zorgen voor de muzikale omlijsting, waaronder FAURE, Rachel Fiole en Kevin van Otterloo. Zelfs als het die dag minder goed weer is, is dit een leuk uitje. De markt en de optredens worden namelijk binnen in de gerenoveerde, monumentale schuur gehouden. Jonge bezoekers kunnen zich laten schminken en er zijn suikerspinnen te koop. Lokale producten die er aangeboden worden zijn o.a. etenswaren, thee, geurmengsels, bier, kaas, rabarberbubbels, tweedehands spullen, handgemaakte producten, wenskaarten, kinderkamer decoraties, handgemaakte sieraden, fashion, meel- en broodmixen, bamboe sokken, vintage woonaccessoires en speelgoed, handgemaakte tassen, riemen en etui’s, biologische schoonmaakproducten, paardencoaching en nog veel meer! Kom je met de auto, navigeer dan naar Buitengronden 7, Zwartewaal.

Koningsdag de Kerkestee
Hellevoetsluis - Het kofferbakmarktseizoen begint binnenkort op Kinderboerderij “De Kerkestee”, met Koningsdag op zaterdag 27 april. Verkopers kunnen zich aanmelden door te bellen naar de kinderboerderij of tijdens een bezoek. Op de dag zelf opent het hek om 9.30 uur aan de Plattendijk. Deelnemers krijgen een reserveringsnummer en worden naar een van de velden geleid. Op Koningsdag zijn er geen kosten, maar voor de andere markten tussen mei en september geldt een tarief van €10 voor auto’s en €5 voor kleden. Op deze dagen zijn er ook kramen en activiteiten, zoals een loterij en lokale ondernemers die hun waren verkopen. Tijdens de markt zijn er diverse snacks beschikbaar, van koningsoliebollen tot ijsjes.

Buurtdiner
Hellevoetsluis - Op 24 april is er een Buurtdiner in de buurtkamer. Het menu van die dag; vooraf een frisse salade in een glaasje, daarna spaghetti bolognese met verse ingrediënten en als toetje vers fruit met slagroom. Aanvang 18.00 uur. Entree 7,50 euro (graag gepast betalen). Reserveren voor 21 april via email bij tinievannoort@online.nl Waar: Bremstraat 3.

Zing mee met het aanschuifkoor!
Hellevoetsluis - Een muzikaal spektakel waarbij iedereen die van muziek houdt van harte welkom is. Elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben staat centraal. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Doe mee en ervaar een gezellige middag! Aanmelden hoeft niet. Donderdag 25 april, Theater Twee Hondjes, aanvang 14 uur.

De Magische kast (4+)
Brielle - Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. Zondag 21 april, BREStheater, Brielle. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van BREStheater.

Herdenkings-Bevrijdingsconcert in Brielle
Brielle - Op 4 mei 2024 zal in de Sint-Catharijnekerk een bijzonder Herdenkings-Bevrijdingsconcert plaatsvinden, aanvang om 20:45 uur. Het Randstedelijk Mannenkoor, onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven, zal een ontroerend programma ten gehore brengen. Met medewerking van talenten als sopraan Donij van Doorn, violist Gerrit van Putten en organist Evert van de Veen, belooft het een mooie avond te worden. De toegang het concert is gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar bij verschillende locaties, waaronder het Stadskantoor Brielle, Historisch Museum Brielle/VVV, Sport- en cultuurhuis Dukdalf/Bres, Boekhandel Hoofstuk Eén, Sint-Catharijnekerk Brielle en De Gaffelaar in Zwartewaal. Voor meer informatie kunt u terecht op info@randstedelijkmannenkoor.nl.

Best of 2
Hellevoetsluis - Tobi Kooiman is cabaretier en wiskundige. Hij tackelt met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties en neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht. Vrijdag 26 april, 20.15 uur Theater Twee Hondjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant