Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 963 keer gelezen

De regio bruist van activiteit met een divers aanbod aan evenementen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sportevenementen, festivals of lokale markten, er is voor elk wat wils. Kom en geniet van de gezelligheid die de evenementen in de regio te bieden hebben. Hieronder leest u een greep uit het aanbod in de regio.

Truckrun Spijkenisse
Voorne-Putten - Zaterdag 13 april zal een convoy van meer dan 100 vrachtwagens weer met luid getoeter het eiland Voorne Putten doorkruisen. Dit jaar volgen ze een nieuwe route door Spijkenisse, geïnspireerd door wegwerkzaamheden, die de organisatie aanmoedigden om meer van de stad te verkennen. De vrachtwagens passeren bekende locaties zoals de Schenkelweg, de Groene Kruisweg, en zelfs winkelcentrum ‘t Plateau, om vervolgens het hele eiland Voorne Putten te doorkruisen. Kijk op de facebookpagina van Truckrun Spijkenisse voor de route.

Mantelzorgsalon
Op woensdag 17 april 2024 organiseert het SBO weer de Mantelzorgsalon van 10.30 tot 12.00 uur in Buurtkamer Ons Midden, Bremstraat 3, Hellevoetsluis. Deze keer staat gezamenlijk spelletjes spelen centraal. Deelname is gratis, aanmelden kan tot 12 april 2024. De Mantelzorgsalon biedt maandelijks een gastvrije omgeving voor mantelzorgers voor koffie, gesprekken, ervaringsuitwisseling, informatie en ontspanning. Er is altijd een cliëntondersteuner aanwezig voor vragen en advies. Mantelzorgers zorgen voor iemand in hun naaste omgeving die dit zelf niet kan vanwege ziekte of een handicap, zoals een familielid, buur of vriend. Voor meer informatie of aanmelding kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur bellen naar 0181-322273 of mailen naar mantelzorg@sbonu.nl.

Planten ruilen
Rockanje - Op zaterdag 20 april kunt u weer planten ruilen bij Jan & Leny van Waardhuizen, Middelweg 16, Rockanje. U bent welkom van 10.00 tot 12.00 uur. Parkeren langs de slootkant. Deze ochtend kunnen er behalve planten ook zaden, tuinboeken en andere tuinbenodigdheden geruild worden. Planten en zaden graag voorzien van de naam, handig voor de ontvanger. Ook kunt u uw tuingereedschap laten scherpen, kosten € 2,00 per voorwerp. Mis deze altijd gezellige ochtend niet, koffie en thee met iets lekkers staan voor u klaar. Kom niet te laat, planten wisselen al vroeg van eigenaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0181484872 of 0622999471.

Open Dag Op Aarde
Brielle- Op zaterdag 13 april organiseert boerderij Op Aarde van 10 uur tot 14 uur een Open Dag. Bezoekers kunnen het bedrijf, de zorgboerderij en dagbesteding verkennen. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. In de schuur zijn eigen producten te koop, terwijl in de boerderij koffie, thee en zelfgebakken lekkernijen worden geserveerd. De kas en tuin tonen het voorjaar met bloeiende planten, en stallen bieden een blik op de dieren, zoals jonge biggen. Sleepseweg 9 Brielle.

Brielse Boer Markt en Muziek
Zwartewaal - De Brielse Boer presenteert op zondag 21 april van 11.00 tot 17.00 uur Markt & Muziek. Een markt met lokale ondernemers, producten, etenswaren en live muziek. De toegang is gratis. Lokale talenten zorgen voor de muzikale omlijsting, waaronder FAURE, Rachel Fiole en Kevin van Otterloo. Zelfs als het die dag minder goed weer is, is dit een leuk uitje. De markt en de optredens worden namelijk binnen in de gerenoveerde, monumentale schuur gehouden. Jonge bezoekers kunnen zich laten schminken en er zijn suikerspinnen te koop. Lokale producten die er aangeboden worden zijn o.a. etenswaren, thee, geurmengsels, bier, kaas, rabarberbubbels, tweedehands spullen, handgemaakte producten, wenskaarten, kinderkamer decoraties, handgemaakte sieraden, fashion, meel- en broodmixen, bamboe sokken, vintage woonaccessoires en speelgoed, handgemaakte tassen, riemen en etui’s, biologische schoonmaakproducten, paardencoaching en nog veel meer! Kom je met de auto, navigeer dan naar Buitengronden 7, Zwartewaal.

Museumloods
Hellevoetsluis - De Museumloods van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis aan de Dokweg is onlangs feestelijk geopend. Bezoeken is mogelijk van woensdag t/m zondag van 11:00 - 17:00 uur.

Koningsdag
Hellevoetsluis - Op zaterdag 27 april vieren we feest. En ook is er de eerste kofferbak en kleedjesmarkt van dit jaar bij kinderboerderij de Kerkestee! Deelname van deze markt is gratis, maar wel graag even een plekje reserveren. Dit kunt u doen tijdens een bezoek aan de boerderij of via telefoonnummer 0181-311484.

Tim Knol Gets the Blues
Hellevoetsluis - Tim Knol gaat op ontdekkingstocht in de wereld van americana. Een zoektocht naar verhalen over zijn favoriete liedjes en muzikanten. Waar komt zijn smaak vandaan? De muziek waar hij van houdt, vindt zijn oorsprong in de blues: Tim Knol Gets the Blues. Theater Twee Hondjes, vrijdag 12 april, 20.15 uur.

Buurtkamer Ons Midden
Hellevoetsluis - De geplande Rommel- en Kleedjesmarkt is verplaatst naar “Burendag” op zaterdag 28 september. Hebt U overbodige spulletjes die u weg wil doen? De buurtkamer neemt ze graag aan. Wilt u een kraam huren voor deze rommelmarkt, dat kan voor 10 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koos, tel. 06-15689839. Kinderen kunnen die dag gratis op een kleedje hun meegebrachte spulletjes verkopen. Waar: Bremstraat 3.

Buurtdiner
Hellevoetsluis - Op 24 april is er een Buurtdiner in de buurtkamer. Het menu van die dag; vooraf een frisse salade in een glaasje, daarna spaghetti bolognese met verse ingrediënten en als toetje vers fruit met slagroom. Aanvang 18.00 uur. Entree 7,50 euro (graag gepast betalen). Reserveren voor 21 april via email bij tinievannoort@online.nl Waar: Bremstraat 3.

De Magische kast (4+)
Brielle - Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn? Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. Zondag 21 april, BREStheater, Brielle. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van BREStheater.

Palingsound in De Stoep
Spijkenisse - Dit theaterseizoen vieren de frontmannen van de legendarische band The Cats, Piet Veerman en Arnold Mühren hun 80ste verjaardag. Tijd om een ode te brengen aan de grondleggers van de beroemde palingsound. Met nog niet eerder vertoonde beelden van de originele band, verhalen van bekende Volendamse muzikanten en natuurlijk hun grootste hits ruikt u bijna de zilte lucht van de bekende dijk in Volendam. Het is een 6-mans band met allemaal een microfoon die soms alle 6 tegelijk tegelijk worden gebruikt! Theater de Stoep, woensdag 24 april, 20.15 uur. Kaartjes bestel je via www.theaterdestoep.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant