Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 640 keer gelezen

De regio bruist van activiteit met een divers aanbod aan evenementen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sportevenementen, festivals of lokale markten, er is voor elk wat wils. Kom en geniet van de gezelligheid die de evenementen in de regio te bieden hebben. Hieronder leest u een greep uit het aanbod in de regio.

Samen naar de Passion kijken?
Hellevoetsluis - U wordt van harte uitgenodigd om op 28 maart samen in de Petrakerk naar de Passion te kijken, de vertelling die ieder jaar door de KRO-NCRV wordt uitgezonden. Vind je het leuk om met elkaar te kijken en in gesprek te gaan, dan ben je welkom op donderdagavond 28 maart in de Petrakerk. De inloop is om 19.45 uur en de uitzending start om 20.30 uur. Schuif aan bij de Passion Petrakerk Cornelis van Kleiburgstraat 4.

Buurtbakkie bij Careyn Grootenhoek
Hellevoetsluis - Vindt u het ook zo gezellig om met elkaar een kopje koffie te drinken? Vanaf 9 april tussen 13.30 en 16.00 uur bent u welkom in het Praathuis van Careyn Grootenhoek. Een praatje met elkaar, iets creatiefs doen, neem dan wel uw eigen materiaal mee, of een spelletje spelen. Zomaar gezellig bij elkaar. Consumptie kaarten zijn aan de bar te koop voor € 2,50, alleen contante betaling en op 9 april trakteren wij op het eerste kopje koffie. Careyn Grootenhoek, Hellevoetse Achterweg 4, Hellevoetsluis.

Bob Benschop bij bibliotheek Abbenbroek
Abbenbroek - Op woensdagavond 3 april vertelt historicus Bob Benschop in het dorpshuis van Abbenbroek (Kerkplein 7) over de hoogtepunten uit de rijke historie van Hellevoetsluis. De vesting van Hellevoetsluis kent een rijke historie. Vier eeuwen geleden onderging het simpele haventje aan het Haringvliet een grootse verbouwing om te kunnen dienen als onderhoudsplek voor de oorlogsvloot. Elke winter keerden de grote fregatten terug om te worden hersteld, zodat bekende zeehelden als Tromp en De Ruyter in het voorjaar weer het ruime sop konden kiezen. Gaandeweg kreeg Hellevoetsluis zijn kenmerkende vestingwerken en monumentale vuurtoren, droogdok en Kanaal door Voorne. Nieuwsgierig geworden naar meer? U bent vanaf 19.00 uur welkom in zaal 1. De avond begint om 19.30 uur. Voor € 5,00 heeft u een plekje. Aanmelden kan via: secretariaat@bibliotheekabbenbroek.nl

Open bridgekampioenschap Voorne-Putten
Voorne-Putten - Bridge Club Het Eiland Voorne organiseert op zaterdag 13 april het open bridgekampioenschap van Voorne Putten. Deelname staat open voor alle bridgers van Voorne Putten. Thuisbridgers kunnen hier ook aan deelnemen. Deelname is gratis! Er wordt gespeeld in twee categorieën: ervaren clubspelers en minder ervaren spelers.. De gezelligheid staat bij dit toernooi voorop! Er wordt gespeeld in het verenigingsgebouw van De Vogelvriend, Schelpenpad 8, Hellevoetsluis. Er is volop parkeergelegenheid. Aanvang: 13.00 uur (zaal open om 12.30 uur) Aantal spellen: 24. Prijsuitreiking: 16.30 uur, aanmelden via 06 282 095 83 of via adrighlj@concepts.nl. Vermeld de namen van beide spelers en ervaring. De inschrijving sluit op 5 april of bij het bereiken van 100 paren.

Koningsdag Buurtkamer Ons Midden
Hellevoetsluis - Buurtkamer Ons Midden, Bremstraat 3, organiseert op Koningsdag zaterdag 27 april een Rommel- en Kleedjesmarkt. Heeft u nog overbodige spulletjes die u weg wilt doen? De Buurtkamer neemt ze graag aan en komt ze ook graag ophalen. Kinderen kunnen die dag gratis op een kleedje uitgestald, hun meegebrachte spulletjes verkopen en een extra zakcentje verdienen. Volwassenen kunnen voor 10,- euro een kraam huren. Interesse? U kunt contact opnemen met Koos om een kraam te reserveren. Op maandagochtend, dinsdagmiddag en -avond, woensdagavond en vrijdagochtend zijn er vrijwilligers in de buurtkamer aanwezig om de spullen in ontvangst te nemen. U kunt ook Koos een belletje geven (tel 06-15689839 ) om de spullen bij u op te halen.

Kidsclub Buurtkamer Ons Midden
Hellevoetsluis - Op woensdag 3 april gaat de kidsclub eerst dino’s knutselen en daarna is er een super leuke disco. Trek je dansschoenen maar aan! Bremstraat 3.

Paaseieren zoeken Vesting
Hellevoetsluis - Op Tweede Paasdag, maandag 1 april 2024 organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis paaseieren zoeken tussen het militair erfgoed. De eerste 20 kinderen kunnen tussen 13:15 en 14:30 uur van start om te gaan speuren tot 15 uur. Je gaat dan van daar met ouders/begeleiders op pad om de verstopte eieren te zoeken op, langs en in de diverse verdedigingswerken van Hellevoetsluis. Voor een speciale vondst is ook nog een extra lekkernij beschikbaar. Dus neem je paasmandje mee! De locatie van de start is de bezoekersruimte van Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis, plein fort Haerlem 1. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar zorg dat je niet te laat bent. Bij slecht weer zoeken de kinderen binnen. Meer informatie www.fronttaal.info.

Paasfeest op kinderboerderij “De Kerkestee”
Hellevoetsluis - Op zondag 31 maart om 11.00 uur geeft de paashaas het startsein voor het eieren zoeken! Vanaf 10.30 uur is de boerderij geopend voor een gezellige ochtend vol plezier. Vergeet niet, er worden geen echte eieren verstopt, maar kaartjes. Deze kaartjes kunnen bij de paashaas worden ingewisseld voor een heerlijk chocolade ei en een vers gekookt ei om te beschilderen. Ook zijn er dit jaar weer verschillende prijskaartjes verstopt. Deelname kost slechts € 1.00 per kind. Jeugdleden mogen gratis meedoen. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon gezellig langs!

Bingo avond Oude Woelhoek
Nieuwenhoorn - Op vrijdag 5 april wordt de maandelijkse 18+ bingo avond gehouden. Graag wel eerst even aanmelden bij Tonie Klompenhouder, tel.nr. 06-15560462. De avond is incl. 2 pauzes. U kunt van tevoren frituursnacks bestellen aan de bar voor in de grote pauze van ± 21.15 uur. Er zijn diverse boekjes te koop voor de speelrondes. De zaal en de bar zijn al open vanaf 18.30 uur. De bingo begint om 19.30 uur en eindigt rond 23.00 uur. Het adres? Achterdorp 9 in Hellevoetsluis

Start van het nieuwe RTM-seizoen
Ouddorp - Op Tweede Paasdag 1 april opent het RTM-trammuseum weer haar deuren. U bent in het museum welkom tussen 10.00 u. en 17.00 u. Om 11.30 u. vertrekt de eerste stoomtram, om 13.30 u. de tweede en om 15.30 u. de laatste tram. Het restaurant is geopend en de verzameling uniek en waardevol trammaterieel van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij is te bekijken en in mee te rijden. De tram van 13.30 u. sluit aan op de rondvaartboot op de Grevelingen. Meer informatie via: www.rtm-ouddorp.nl.

Paaseieren zoeken
Brielle - Op zaterdag 30 maart kunnen kinderen uit Voorne aan Zee paaseieren zoeken in het Vrijheidsbos, met de Paashaas aanwezig. Aanmelden voor het eieren zoeken geeft toegang tot een digitale kleurplaat; de ingekleurde versie meenemen naar het bos maakt kans op een speciale verrassing. Vooraf aanmelden via Evenementenvrijheidsbos@gmail.com is vereist voor wie met (klein)kinderen komt zoeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant