Politie
Politie

Toename aantal inbraken

Algemeen 993 keer gelezen

Politie Basisteam Haringvliet vraagt inwoners in het hele gebied alert te zijn vanwege een recente stijging van inbraken. 

De meeste inbraken vonden in Oostvoorne en Rockanje plaats maar de politie vraagt waakzaamheid van inwoners in het gehele gebied. 

Tips ter voorkoming van inbraken:
Overweeg de installatie van beveiligingscamera’s of alarmsystemen om potentiële indringers af te schrikken. Zorg ervoor dat ramen, deuren en andere mogelijke toegangspunten stevig vergrendeld zijn, zelfs bij korte afwezigheid. Periodieke controle van sloten en overweging tot vervanging indien nodig wordt aangeraden. Houd binnenshuis een lamp aan, eventueel met een tijdschakelaar, als je niet thuis bent. Buitenverlichting kan helpen om verdachte activiteiten ‘s nachts zichtbaar te maken. Naast bestaande buurtapps en inbraakpreventie-apps wordt gevraagd alle relevante informatie te delen met het basisteam. Dit draagt bij aan een gerichte aanpak van de situatie. Bij een verdachte situatie in de wijk direct de politie bellen via 112. Vertrouw op je intuïtie, want meldkamercentralisten luisteren zorgvuldig om tot een nauwkeurige inschatting te komen. Wees terughoudend met het delen van reisplannen op sociale media, vooral als je van huis bent, om potentiële inbrekers geen informatie te verschaffen over afwezigheid.

Alleen door alert te blijven en samen te werken kunnen inwoners en de politie effectief optreden tegen woninginbraken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant