Afbeelding

Optreden de Helius Shantyzangers in Enkhuizen

Actueel 391 keer gelezen

De Helius Shantyzangers zingen mee tijdens het shantyfestival “Deunen & Deinen” in het weekend 21 tot en met 23 februari in Enkhuizen. Dit bruisende winterfestival wordt voor de tiende keer georganiseerd en de Helius Zangers gaan hier voor de tweede achtereenvolgende keer hun beste kunnen tonen.

Een tipje van de sluier “Zeilen wij uit van Hellevoetsluis”, “Skye Boat Song”en “Sloop John B”. In Enkhuizen staan van vrijdag 21 tot en met zondag 23 februari de deuren wijd open voor liefhebbers van shanty’s, seasongs en folkmuziek uit binnen- en buitenland. Het weekend begint, op vrijdag vanaf 15.00 uur met de inscheping aan boord van het cruiseschip “MS Allegro” en een muzikale verwelkoming door “Gedonder in de Glaze.”
De “MS Allegro” ligt afgemeerd in de haven van Enkhuizen en dient als accommodatie en thuishaven voor de deelnemers en fans. Rond 18.00 uur starten de artiesten met hun optreden aan boord van het schip. Zaterdag 22 februari staat geheel in het teken van de sing-around. Deze activiteit vindt plaats in multifunctioneel centrum “De Nieuwe Doelen”, op loopafstand van de “MS Allegro”. Vanaf 12.00 uur treden hier alle deelnemende artiesten, dus ook de Helius Shanty Zangers, op. Zondag is er, ter afsluiting een mini concert in het Atrium van het Zuiderzeemuseum.

Helius Shanty Zangers Hellevoetsluis
Het koor bestaat sinds 21 november 1989 en heeft momenteel 40 leden. De dirigent Aart van der Gronden leidt het koor en hij verzorgt ook de arrangementen voor het driestemmig koor. Het koor beschikt over een uitgebreid repertoire van Nederlandse, Engelse- , Ierse- Franse- en Duitse Shanties & Seasongs. Het koor treedt op bij maritieme getinte evenementen en festiviteiten zoals ” monumenten- en museumdagen, bedrijfsfeesten, de doop van een visserschip, wereldhaven dagen etc. Ook verzorgen zij optredens in verpleeg- en verzorgingshuizen. Geïnteresseerd in een optreden of wilt u meezingen in ons koor bezoek dan onze website http://www.heliusshantyzangers.com

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant