Afbeelding

Schoenendoosactie in Hellevoetsluis

Algemeen 864 keer gelezen

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen heel veel mensen mee aan de Schoenendoosactie. Tijdens de Schoenendoosactie versier je een schoenendoos en vul je die met schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben.

De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in Moldavië hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in Afrika kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Impactvolle actie
Ieder kind dat hieraan meedoet, leert wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. Door de actie gaan ze nadenken over thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde.

En Hellevoetsluis?
Afgelopen week hebben mensen van Burgh Haamstede tot Rhoon en van Ouddorp tot Nieuw Beijerland in totaal 2275 dozen ingeleverd. Dat komt neer op 5% van de dozen die landelijk ingeleverd worden, een prachtig resultaat. Dat inleveren gebeurde op de locatie van de Voedselbank.

Iedereen die bijgedragen heeft wordt hartelijk bedankt!

Wist jij niet van deze actie en wil je volgend jaar beslist meedoen? Kijk dan eens op schoenendoosactie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant