Afbeelding

Hellevoetsluis geeft overwinning tegen Lombardijen uit handen

Sport 126 keer gelezen

Hellevoetsluis heeft wederom een goede kans laten liggen om zich tegen Lombardijen boven de rode streep in de tweede klasse D te spelen door in de laatste minuut de 2-1 voorsprong uit handen te geven. Het duel aan de Brielsestraatweg eindigde zodoende in 2-2 (1-1). De Hellevoeters, die concurrent Rozenburg met 1-4 zagen uitpakken tegen Pernis, staan op de voorlaatste plaats. ‘We hebben heel lang voor gestaan, maar hadden het ook veel eerder af moeten maken,’ baalde trainer Edwin de Koning.

Hellevoetsluis nam na achttien minuten spelen de leiding door Victor Hartog, die op aangeven van Öner Sang-A-Jong alleen voor de keeper geen fout maakte: 1-0. De Hellevoeters waren vanaf dat moment de betere ploeg. Toch kwam de thuisclub goed weg, toen een Hellevoetse voorzet door een Lombardijer werd onderschept en Benjamin Baan vervolgens de voorzet vanuit de counter via de lat en doelman Desney Hoornweg over kopte. Michel van ’t Hof maakte vlak voor rust wel gelijk door een snel uitgevoerde counter resoluut achter Desney Hoornweg te schieten: 1-1. Edwin de Koning nam tijdens de rust alle risico ’s door achterin meteen één op één te gaan spelen. De beloning was daar halverwege door Stony van den Berg, die Serkan Yavuzyigitoglu was komen aflossen, die een voorzet van Öner Sang-A-Jong tegen de touwen kopte: 2-1. De thuisclub kreeg vervolgens diverse kansen om de wedstrijd in het slot te werpen, maar Onur Furuncu schoot tegen de keeper en Wouter Besters mikte in het zijnet. De mooiste kans kreeg Joey Salij, maar met de geel vrijstaande Onur Furunzu en Davy van den Berg naast zich liet hij zich zelfzuchtig de bal ontfutselen door een Rotterdammer, waarop Jelle Verhoeff meteen doorcounterde naar 2-2. ‘We hebben onszelf de das omgedaan,’ hield Edwin de Koning zich nog netjes. ‘Het was weer het oude liedje, dat we verzuimen de wedstrijd zakelijk uit te spelen en door dom balverlies ook nog eens de overwinning uit handen geven.’ Hoe dan ook, Hellevoetsluis bleef steken op 2-2. De rood witten spelen aanstaande zaterdag in Brielle tegen koploper Brielle. ‘We gaan kijken hoever we kunnen komen. Bolnes en SC Botlek pakten ook een puntje, waarom zouden wij niet kunnen stunten?’ Meer sport zie www.weekbladspijkenisse.nl, www.weekblad-bernisse.nl en www.groothellevoet.nl
Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Bram van Aken (3. Michael Lugtenburg), Vincent Mast, Jefta Scholten, Richard de Lange; Victor Hartog, Öner Sang-A-Jong, Frenk van Gelderen; Joey Salij (89. Wouter Besters), Serkan Yavuzyigitoglu (70. Stony van den Berg), Onur Furuncu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant