Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 653 keer gelezen

De regio bruist van activiteit met een divers aanbod aan evenementen. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sportevenementen, festivals of lokale markten, er is voor elk wat wils. Kom en en geniet van de gezelligheid die de evenementen in de regio te bieden hebben.

Bunkerdag
Hellevoetsluis - Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 3 juni is het Bunkerdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden de bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek. De betonnen kolossen zijn vaak beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting. In Oostvoorne krijgen bezoekers in de enorme Biberbunker een goed beeld van het reilen en zeilen tijdens de oorlog. In Hellevoetsluis draait het juist om de impact die de oorlog heeft gehad op de stad en de nog altijd zichtbare sporen van het verleden. Het hele programma is te bekijken op www.bunkerdag.nl. Tickets zijn online en op de dag zelf verkrijgbaar bij de verschillende bunkerlocaties.

Kerkenfestijn Op Voorne
Voorne aan Zee - Op Voorne staan mooie en bijzondere kerken. Om u kennis te laten maken met deze gebouwen organiseren zeven kerken het Kerkenfestijn op Voorne. Zaterdag 3 juni openen de kerken van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten maar ook van binnen zijn te bewonderen. In iedere kerk is in de ochtend en in de middag iets speciaals te doen. Dorpskerk Oostvoorne, (Kerkplein 1), Sint Martinuskerk Zwartewaal (Schoolstraat 5), Dorpskerk Rockanje (Willem de Waalstraat 2), Sint-Catharijnekerk Brielle (Sint-Catharijnehof 1), Welkomkerk Rockanje (Hoogvlietlaan 23), Vestingkerk Hellevoetsluis (Oostzanddijk 18), T Kerk Tinte (Strypsedijk 50).

La Vie est Belle
Na vorig jaar al gestart te zijn met Belle en het Beest heeft Helinium dit schooljaar doorgepakt met een eigen versie van het verhaal, waarin de kijker de aanloop ziet naar het maken van deze musical. Alles wat mis kan gaan gaat mis, want hoe kun je Belle en het Beest spelen zonder beest? En is er wel genoeg steun? Is de musical nog te redden? Je gaat het zien in La Vie est Belle. De kaartverkoop is gestart. Ga naar: musicalhelinium.eventbrite.nl en koop je kaartjes nu! Te zien op vrijdag 16 juni 20:00 uur, zaterdag 17 juni 15u en 20u en zondag 18 juni 12u. De voorstelling vindt plaats op Helinium in de grote aula van het witte gebouw.

Vrijgezellige Vrijdagavond Borrel
Hellevoetsluis - Vrijdag 2 juni vindt er weer, zoals iedere eerste vrijdag van de maand, een Vrijgezellige Vrijdagavond Borrel plaats in De Waag aan de Oostzanddijk. Ben je single en heb je zin in een gezellige ontspannen avond met gelijkgestemden? Meld je dan aan bij gastvrouw en organisator Tineke Kap 06 22 074 384 of meld je aan via de mail: tineke@hartentien.com

Ontspanning en gezelligheid bij de Mantelzorgsalon
Hellevoetsluis - Op woensdag 14 juni 2023 vindt van 10.30 u tot 12u de Mantelzorgsalon plaats bij Buurtkamer Ons Midden,Bremstraat 3. Deze keer staat de salon in het teken van ontspanning en gezelligheid. Tijdens de salon zal Elly een rondleiding in de prachtige Vlindertuin. Aanmelden voor dit evenement is mogelijk tot 12 juni. De Mantelzorgsalon biedt maandelijks een warm welkom aan alle mantelzorgers. Tijdens de bijeenkomst is er altijd een cliëntondersteuner aanwezig, waar u terecht kunt met vragen en voor advies. Als u zorgt voor iemand in uw naaste omgeving die dit zelf niet meer kan vanwege ziekte of een handicap, dan bent u een mantelzorger. Voor meer informatie (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) via 0181-322273 of mantelzorg@sbonu.nl..

Zomeravondbridge
Vierpolders - Als vanouds organiseert Bridgevereniging Kleiburg weer zomeravondbridge. Vanaf 12 juni kan een ieder die kan bridgen zich meten met anderen in ’t Dijckhuis te Vierpolders, dus ook degenen die geen lid zijn van de vereniging. Tien weken staan op maandagavond vanaf 19:00 uur de deuren voor hen open. Het bridgen begint om 19:30 uur. De laatste keer is op 14 augustus. Opgeven kan bij Hans Jansen via bv.kleiburg@gmail.com of 06-51057565. Aanmelden in de zaal kan ook. De kosten bedragen € 3,00 per persoon.

Voorne aan Zee Festival
Hellevoetsluis- Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni wordt het Voorne aan Zee Festival gehouden. Wil jij genieten van zorgvuldig geselecteerde live artiesten, TributeBands en afsluiten met een Disco Boogie onder begeleiding van Gerard Ekdom? Dan biedt de vrijdagavond je een topavond! Wil jij meezingen met Tino Martin en feesten met o.a. Bizzey, Chris Deluxe en de beste lokale DJ’s? Dan mag je de zaterdag zeker niet missen! Kijk voor alle informatie en kaarten op www.voorneaanzeefestival.nl 

Wereldrecordpoging Yoga at the Beach
Rockanje - Onder begeleiding van professionele yoga-instructeurs wordt een heerlijke yoga set van ongeveer één uur doen georganiseerd. Meedoen kost 20 euro. Maar dat is niet zomaar 20 euro; de netto-opbrengst gaat namelijk naar Stichting Maas. Maas is een ongelooflijk sterke jongen uit Oostvoorne die zijn ervaring met kanker omzet in een hartewens: een magisch medicijn voor kinderen met kanker. Er is geen minimale leeftijd om mee te doen. Yoga-ervaring niet nodig, wel een handdoek! De recordpoging is op vrijdag 2 juni van 19:30 uur tot 20:30 uur waarna er een Namastay at the beach is bij Strandpaviljoen Egbert aan Zee. Inschrijven: https://www.facebook.com/events/746669737162664..

Rockanje Classic Races
Rockanje - Rockanje Classic Races, georganiseerd door Stichting Historische Motorrace Rockanje, is een jaarlijks terugkerend evenement met internationale bekendheid. De unieke formule van demoraces op een origineel stratencircuit, in oude sferen met een aanvullend programma zoals de Rockanje Klasse oefent elk jaar weer veel aantrekkingskracht uit publiek en deelnemers. Kaarten koop je via www.rockanjeclassics.nl 

Themadag Duinhuisjes
Rockanje - Zondag 4 juni trekken de schapen hun jasje uit. Tijdens de themadag “Levende Geschiedenis” worden zij geschoren. Dat is heel leuk om te zien hoe dat gaat voor jong en oud. Verder is het leven van vroeger te zien. Mensen zijn verkleed in kleding van vroeger en vertellen er over. Toegangsprijs voor volwassenen € 4,00 p.p. Kinderen t/m 3 jaar gratis en kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar € 2,00 p.p. De Duinhuisjes kunt u bezoeken op zaterdag & zondag van 13:30 16:30 uur aan de Duinstraat 18. Verdere informatie en de evenementen tijdens het seizoen kunt u vinden op: www.hvwv.nl

VESTINGCODE
Hellevoetsluis - Zaterdagmiddag is er van 13 tot 17 uur volop muziek en cultuur tijdens Vestingcode. Er is een leuk programma samengesteld voor jong en oud. Zie pagina 8 van Groot Hellevoet of Vestingcode.

Uit de krant