Leo Blok
Leo Blok

Creativiteit centraal op Internationale Vrouwendag

Actueel 97 keer gelezen

De Internationale Vrouwendag 8 maart, heeft dit jaar ‘Vrouw en Creativiteit’ als centraal thema. Hiervoor zijn enkele vrouwen uit Hellevoetsluis uitgenodigd die hun werkstukken laten zien en demonstraties geven hoe ze deze gemaakt hebben.

Zo is er bijvoorbeeld de kunstenares Babs Vreeburg en zal Lydia van Staveren enkele gedichten voorlezen. Welke vrouwen verder aan het programma meewerken, zullen we u in de komende weken nog vertellen.

Ri-Jo Dansacademie
Net als vorig jaar is voor de Ri-jo Dansacademie gekozen als locatie. Toen stond mantelzorg centraal als thema en vertelden verschillende vrouwen uit verschillende culturen over hun manier van mantelzorgen. Mede door de verhalen die daar verteld werden, besloot de gemeente Hellevoetsluis toen om de PGB budgetten te handhaven en niet over te gaan tot verstrekking in natura. De zaal van Ri-Jo bleek een gezellige entourage te zijn en dus lag de keuze ook dit jaar voor de hand.

Halal buffet
Het programma van Internationale Vrouwendag begint om 19.00 uur, maar de vrouwen die er een gezellig etentje aan vast willen knopen kunnen hun hart ophalen aan een gevarieerd halal buffet en vegetarische gerechten. Inclusief een drankje kost dat € 12,50 per persoon. De inloop start om 17.00 uur en de gezamenlijke maaltijd om 17,30 uur.

Voedselbank
Tijdens het avondprogramma kunt u kennismaken met diverse organisaties zoals Amnesty International, Turkse Vrouwen Commissie, Centrum Vrijwilligerswerk, Vluchtelingen Werk Maasdelta, Voedselbank en organisaties op het gebied van Kunst en Crea zoals o.a. de Volksuniversiteit. Dames van “Stichting Turkse Vrouwen Commissie” en van “Koffie gemixt” maken heerlijke exotische hapjes uit verschillende landen en gaan weer rond. De goede doelen actie gaat ook dit jaar naar de Voedselbank. Wij vragen iedereen wat mee te nemen voor de vrouwelijke cliënten van de Voedselbank. Met name lichaamsverzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld: maandverband, deodorant, douchegel en bodylotion. Ook bonbons en andere lekkernijen zijn van harte welkom.

Volgende week meer nieuws over Internationale Vrouwendag 2013 in Hellevoetsluis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant