Afbeelding

Rennen voor ‘Wings for Life’

Algemeen 716 keer gelezen

“10 jaar nadat onze vriend Brian een dwarslaesie opliep gaan wij voor de 10-de keer rennen voor degenen die dat niet kunnen en willen wij met 10 duizend euro aan de start staan.” Met deze woorden gaan de vrienden Luc van der Zanden en Nick van der Valk voor hun vriend Brian, voor de tiende keer meedoen met de ‘Wings for Life World Run’. 

Bij dit unieke hardloopevenement wordt tegelijkertijd over heel de wereld in een groot aantal landen door vele duizenden hardlopers en rolstoelers tegelijk gestart. En het unieke hierbij is dat je niet naar de finish rent, maar dat de finish achter jouw aan gaat, totdat je ingehaald wordt door deze eindstreep. Dan zit deze unieke prestatie er op! En dit gaat vaak gepaard met de nodige emotionele taferelen, omdat er gerend wordt voor naaste familie of beste vrienden die dit helaas niet meer kunnen. Zie bijvoorbeeld de terugblik van vorig jaar op https://youtu.be/d8Wd67se83g . Doel van het evenement is dat geld wordt opgehaald voor onderzoeken naar het geneesbaar maken van dwarslaesies.

Reeds sinds het ontstaan van dit evenement doen Nick en Luc mee en hebben dit gedaan in o.a. Nederland, Polen, Duitsland en Zwitserland. En dit jaar doen zij dus voor de tiende maal mee en hebben zich een zeer speciaal doel opgelegd! Zij willen namelijk dit jaar €10.000,- op gaan halen. Dit doen zij door familie, vrienden en bekenden te vragen voor een donatie. Als het allemaal gaat lukken willen zij nog een pub quiz gaan organiseren bij de voetbal in Vierpolders waar zij wekelijks hun sportieve in- en ontspanning hebben. Wilt u meer informatie of wilt u graag middels een donatie deze vrienden helpen in het halen van hun doelstelling, stuur dan een mailtje naar nickvandervalk93@gmail.com .

Uit de krant