Inwoners van Hellevoetsluis kunnen nu sparen voor een eigen, lokale editie van het wereldberoemde gezelschapsspel Monopoly.
Inwoners van Hellevoetsluis kunnen nu sparen voor een eigen, lokale editie van het wereldberoemde gezelschapsspel Monopoly.

Het Hellevoetse Monopolyspel van PLUS Trommel

Algemeen 5.069 keer gelezen

Hellevoetsluis - Eind vorig jaar hield gemeente Hellevoetsluis op te bestaan. Tenminste, als zelfstandige gemeente. PLUS Trommel wil bij dit speciale moment stilstaan middels een unieke spaaractie. Een originele versie van het Hasbro Monopolyspel, maar dan de Hellevoetsluis editie! 

Geen Kalverstraat in Amsterdam, maar de Dag Hammarskjöldlaan in Den Bonsen Hoek. En geen Ketelstraat in Arnhem, maar de Amnesty Internationallaan aan de grens van de wijk Nieuw Helvoet. Alles in de nieuwe, lokale editie ademt Hellevoetsluis uit. In deze unieke editie zijn de Nutsbedrijvenvervangen voor de logo’s van de gemeente Hellevoetsluis en het waterschap Hollandse Delta. Ook de kanskaarten hebben een lokaal karakter: ‘Je hebt een lekke band. Anton van Putten plakt hem voor €20.

Spaaractie
PLUS Trommel heeft slechts 1.500 spellen beschikbaar. Op is ook echt op. Deze actie loopt van zondag 5 februari tot en met zaterdag 8 april 2023 (zolang de voorraad strekt) en alleen bij PLUS Trommel. Bij iedere €10,- aan boodschappen ontvangt de klant een gratis spaarzegel. Bij 40 spaarzegels is een spaarkaart vol en geeft de spaarkaart recht op €20,- korting op Monopoly Hellevoetsluis. Volle spaarkaarten kunnen uitsluitend tot en met zaterdag 8 april 2023 worden ingeleverd. Daarna verliezen de kaarten hun waarde.

Monopoly fan
Leon de la Croix, bedrijfsleider van PLUS Trommel is groot Monopoly fan. De kruidenier is naar eigen zeggen zélf op het idee gekomen om speluitgever Hasbro te vragen naar de mogelijkheden. “Mij kwam ter ore dat verschillende gemeenten in Nederland een eigen editie van Monopoly hadden, maar Hellevoetsluis nog niet.” aldus De la Croix. “En dat terwijl onze gemeente zo’n eigen sfeer, unieke straten en wijken, mooie historische gebouwen en fantastische inwoners heeft. Het Monopoly­spel heeft vier stations: noord, oost, zuid en west. Wij hebben geen enkel station, maar wél vier fantastische lokale verenigingen: Hockeyclub Voorne, V.V. Nieuwenhoorn, Handbalvereniging Helius en Scouting Hellevoetsluis.” Cornelis Trommel, eigenaar van PLUS Trommel: “Bij voldoende animo kon zo’n spel gemaakt worden begrepen we van Hasbro. Een lokaal marktonderzoek leverde ‘een enorm aantal’ reacties op, en ook nog een paar handige tips en aanwijzingen.”

Supergave actie
Wil van Balen zorgde voor de fotografie van de straten en bezienswaardigheden en Jan Maasdam heeft dronefoto’s gemaakt voor op het speelbord en de doos. Voormalig burgemeester Junius heeft een persoonlijke boodschap op de achterkant van de speeldoos geschreven. Kortom: een supergave actie en een Hellevoets feestje voor het hele gezin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant