Leren zeilen doe je natuurlijk op het Haringvliet. De lessen worden gegeven door een grote groep enthousiaste instructeurs en begeleiders.
Leren zeilen doe je natuurlijk op het Haringvliet. De lessen worden gegeven door een grote groep enthousiaste instructeurs en begeleiders.

Jeugdzeilen gaat weer van start!

Algemeen 525 keer gelezen

Hellevoetsluis - Heb jij altijd al willen leren zeilen en ben jij tussen de 7 en 18 jaar oud. Voor jullie organiseert het Jeugdzeilen Hellevoetsluis ook dit jaar weer de diverse CWO erkende opleidingen. 

Het leren zeilen gebeurt op een leuke, maar ook op een serieuze en veilige manier zodat kinderen goed leren zeilen. De lessen worden gegeven door een grote groep enthousiaste instructeurs en begeleiders.

De CWO gecertificeerde instructeurs zorgen ervoor dat je binnen de kortste keren zelfstandig kunt zeilen of je eerder opgedane ervaringen kunt vergroten en het mooie is dat je geen eigen boot nodig hebt want deze kan je gewoon huren.

Optimist
Kinderen die voor het eerst kennis maken met deze mooie sport beginnen doorgaans in een optimist (jeugdzeilboot). De optimist is een licht en wendbaar maar stabiel en veilig bootje van 2.30 meter. Dit maakt hem zeer geschikt om in te leren zeilen, maar ook om meer uitdaging te bieden aan de wat meer gevorderden onder ons.

Praktijkdagen
Veiligheid staat hoog in het vaandel en daarom wordt zaterdag 15 april het seizoen weer af met de traditionele zwembad les afgetrapt, waarbij je leert hoe je een optimist moet keren en waar je allemaal op moet letten als je omgeslagen bent. Vervolgens worden er 5 praktijkdagen op de zondagen gegeven, voorheen was dit afhankelijk van het niveau in de ochtend of in de middag, maar vanaf dit jaar gaan de deelnemers hele dagen het water op. De lunch wordt zoals altijd door de zeer betrokken ouders verzorgd en bestaat uit een lekker frietje uit eigen keuken.
Tijdens het seizoen krijg je naast het zeilen zelf ook les in onder andere: het zeilklaar maken, voorrangsregels op het water en knopen. Aan het eind van het seizoen wordt er getoetst volgens de normen van het CWO en krijg je bij voldoende punten een heus diploma.

Jeugdzeilkampen
Naast de reguliere lessen wordt tijdens de zomervakantie een aantal mogelijkheden aangeboden om aan 1 van de georganiseerde jeugdzeilkampen deel te nemen, tevens vinden er in september ook nog 4 dagdelen begeleid zeilen plaats. De kampen worden ieder jaar weer door de kinderen (en stiekem ook door de enthousiaste de instructeurs) als een week vol plezier rond en op het water ervaren.

Meedoen? 
Lijkt het je leuk om mee te doen of zoek je meer informatie check dan de website : www.jeugdzeilenhellevoetsluis.eu

Uit de krant