Steeds meer mensen schuiven aan in Buurtkamer Ons Midden.
Steeds meer mensen schuiven aan in Buurtkamer Ons Midden.

Een heel warm welkom!

Algemeen 944 keer gelezen

Hellevoetsluis - In buurtkamer ‘Ons Midden’, aan de Bremstraat, kunnen bewoners regelmatig terecht voor wat gezelligheid en warmte. De kachel staat lekker hoog en de koffie, thee en wat lekkers staan altijd klaar.

Sinds 1 november heeft het Leger des Heils de deuren geopend van meer dan honderd buurthuizen, zodat mensen in de koude maanden toch wat kunnen besparen op de energierekening. Vrijdagochtend 18 november waren de deuren van buurtkamer ‘Ons Midden’, dan ook open voor iedereen. Vrijwilligster Rieneke was al vroeg druk in de weer. “We hebben van het Leger des Heils de aanvraag gekregen om ook onze buurtkamer open te stellen voor mensen, die warmte en gezelligheid zochten. We hebben wel even nagedacht hoe we dat nu in konden passen tussen onze toch al drukke weken, vol activiteiten. We hebben besloten om het dan maar te combineren. Dat werkt erg goed. Je merkt dat er steeds meer mensen aanschuiven.”

Tiny, vrijwilligster van het eerste uur, vulde nog aan: “Samen met bewoners onderhoud ik de siertuin van de buurtkamer. Dat is ook hartstikke leuk om te doen. Het is ondertussen een soort vlindertuin geworden. We steken de handen uit de mouwen en daarna eten we samen een lekkere lunch. Ook verzorg ik hier 1 keer per maand een 3 gangen diner. Ik ben gek op koken, ik probeer er altijd iets bijzonders van te maken. Geen stamppotjes bijvoorbeeld, dat eten de mensen thuis al genoeg. Voor het komende diner maak ik bijvoorbeeld mosselen.”… “Oh, heerlijk mosselen”, riep bezoekster Tiny (toevallig met dezelfde naam). “Dan ga ik zeker want dat vind ik erg lekker.. Het eten is trouwens altijd lekker.” “Zelfs heel erg lekker”, vertelde Jan. “Ik kom hier vaak. In maart ben ik mijn vrouw kwijtgeraakt. Ik was een beetje aan het zoeken. Ik probeer overal maar een beetje aan te schuiven. Waar het gezellig is, blijf ik komen.”

Aadje en Tiny zaten samen gezellig aan tafel te kletsen. Zij bezoeken elke maandag- en vrijdagochtend de buurtkamer. Tiny had in het begin nog wat moeite. “Ik vond het een hele stap om zomaar ergens naar binnen te gaan bij allemaal vreemde mensen. Ik heb het erg zwaar gehad in de Corona tijd. Ik zei dan ook tegen mezelf: ”Nu moet je de stap gewoon nemen. Ik ben uiteindelijk toch gegaan. Het was meteen een heel warm welkom. Ik vond het erg fijn, iedereen maakte meteen een praatje met me. Vriendin Aadje viel haar grif bij. “Dat vind ik ook zo fijn, lekker kletsen met elkaar. Iedereen is hier hartstikke aardig.”

Buurtkamer ‘Ons Midden’ is een centraal ontmoetingspunt voor en door bewoners van de bloemen & plantenbuurt in Hellevoetsluis. Iedereen uit de gemeente Hellevoetsluis is er van harte welkom als deelnemer of vrijwilliger. Buurtkamer ‘Ons Midden’ is te vinden aan de Bremstraat 3 te Hellevoetsluis. Voor de activiteiten kunt u kijken op www.fijnjetezien.nl/pagina/buurtkamer-ons-midden-1

Uit de krant