De vlag wordt uitgehangen voor Sinterklaas!
De vlag wordt uitgehangen voor Sinterklaas! Foto: Groot Hellevoet

Opbouw voor de intocht van Sinterklaas in volle gang

Algemeen 1.351 keer gelezen

Hellevoetsluis - Voordat Sinterklaas en zijn pieten zaterdag de haven van Hellevoetsluis kunnen binnenvaren moet er heel veel gebeuren. Niet alleen op de pakjesboot is het druk maar in de vesting wordt keihard gewerkt aan de voorbereidingen voor de intocht.

Als je deze week door de Vesting loopt, weet je niet wat je ziet. De eerste vrachtwagens met materiaal kwamen dinsdag 8 november al binnen gereden. Vanaf dat moment kwam er een organisatie op gang, waar je mond van open viel. De hele week werd er door heel veel mensen heel hard gewerkt. De vesting moet natuurlijk piekfijn in orde zijn, als de pakjesboot aanmeert bij het gemeentehuis van Hellevoetsluis. Het is dan ook een drukte van belang door de hele Vesting heen. Overal zie je mensen de handen uit de mouwen steken. Er is nog veel te doen om Sinterklaas en zijn pieten netjes te kunnen ontvangen. Voor het gemeentehuis wordt druk gewerkt aan een aanlegsteiger. Hier zal de pakjesboot aanleggen en zet Sinterklaas voet aan wal in Hellevoetsluis. Een heel precies werk, Sinterklaas mag tenslotte geen natte voeten krijgen bij het aan wal gaan.

Op het plein van fort Haerlem is het ook druk. Vrachtwagens, vorkheftrucks en zelfs een hoogwerker zijn aanwezig om een enorm podium op te bouwen. Waar je ook kijkt zie je mensen met werkhelmen die keihard aan het werk zijn. Op het plein komt het grote podium van Sinterklaas. Een enorm bouwwerk. Er is natuurlijk nog veel meer te regelen. Licht, geluid... Na het harde werk galmt over het hele plein ‘testing, testing’ uit de boxen. Mooi dat werkt! Naar verluidt zal Dieuwertje Blok morgen bij Roos Tweewielers bivakkeren tijdens de uitzending.

Een inwoonster van de Molenstraat grijnst van oor tot oor. “Het is zo ontzettend speciaal. We kunnen het hier al een hele tijd volgen want heel veel opnames voor het Sinterklaasjournaal werden ook hier gedaan. Je merkt dat de bewoners er enorm veel zin in hebben. Iedereen loopt met een vrolijk gezicht. Hoe leuk is dit nou...het podium van Sinterklaas in je eigen straat. Dit is een heel fijn straatje. De buren hebben goed contact met elkaar en er is altijd wel tijd voor een gezellig praatje. Je merkt dat het contact nu nog hechter wordt. We hebben allemaal een speciale Sinterklaasvlag gehaald bij het gemeentehuis. Reken maar dat we zaterdag gaan vlaggen. We hebben er enorm veel zin in.”

Helaas vonden vandalen het nodig om vannacht her en der de boel te bekladden. Onder andere op het Prinsehuis was een vandaal bezig geweest met rode verf. 


Je ziet op elke hoek in Vesting, dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Er zijn grote schermen geplaatst zodat het publiek alles goed kan volgen. Bij de ingangen van de vesting zijn tientallen fietsenrekken geplaatst en ook aan de toiletten is gedacht. Tientallen bewoners van de Vesting hebben de speciale Sinterklaasvlag inmiddels al opgehangen en zelfs soms nog een extra Sintvlag op. Zelfs de weerberichten werken mee. De Sint brengt een heerlijk zonnetje mee uit Spanje. Het gemeentehuis ligt stralend te wachten op wat komen gaat. Een grote rode strik siert de voorgevel. Het lijkt wel een cadeau. Een speciaal cadeau voor Sinterklaas.

 Laat de Sint maar komen. Vol verwachting, klopt ons Hellevoetse hart! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant