Wethouder Hans van der Velde prikte samen met rector Benedict Hamans, symbolisch in een ballon voor de feestelijke opening.
Wethouder Hans van der Velde prikte samen met rector Benedict Hamans, symbolisch in een ballon voor de feestelijke opening.

Opening Open leer Centrum (OLC) Helinium

Algemeen 288 keer gelezen

Hellevoetsluis - Donderdag 15 september, verrichtte wethouder Hans van der Velde, de officiële opening van het Open Leercentrum. Een nieuw paradepaardje voor scholengemeenschap Helinium. Een mooie huiselijke ruimte, waar leerlingen zelfstandig in stilte, of in groepjes op fluistertoon, aan de slag kunnen gaan.

Door Petra Vangerven

Een grote poort van ballonnen sierde de toegang tot het Open Leercentrum. Wethouder Hans van der Velde prikte samen met rector Benedict Hamans, symbolisch in een ballon. Het OLC werd met een knal geopend. Na de opening, sprak wethouder van der Velde nog met wat leerlingen. Fu, van de leerlingenraad, was erg enthousiast. “Vanuit de leerlingenraad kwam al eerder de vraag naar een goede studeerruimte. Met deze mooie ruimte hebben we een hele verbetering. Je kunt hier rustig lezen en de banken zitten erg lekker.” Ook Kevin zit graag op de banken, die blijkbaar erg populair zijn. “Wat ik ook erg fijn vind, is dat het leerlingenloket, nu ook hier te vinden is. Het ligt nu lekker centraal. Als je bijvoorbeeld uit de klas verwijderd wordt, kun je hier terecht. Ik spreek uit ervaring”, vertelt hij met een brede grijns.

Mandy den Hartog is de verzuim coördinator van het leerlingenloket. “Het is best een grote taak. Ik houd hier alle vormen van absentie in de gaten. Leerlingen kunnen ziek zijn, er kan thuis iets aan de hand zijn. Ik zit er bovenop. Ook leerlingen, die uit de klas verwijderd worden, melden zich hier. Ze kunnen hier hun verhaal kwijt. Ze komen even tot rust en vervolgens bespreken we, hoe het nu verder moet. We stellen samen een zogenaamde ‘blauwe brief’ op. Met behulp van die brief, wordt dan zo spoedig mogelijk, een herstelgesprek gevoerd met de betreffende docent. Zo kunnen docent en leerling weer op een prettige manier samen verder.

Sheila Tingen is teamleider ondersteuner. Zij is geweldig blij met Mandy. “Verzuim aanpakken is de beste manier om schooluitval te voorkomen. Mandy houdt dit echt met een scherp oog bij. Zelfs als ze een dagje ziek is, houdt ze nog alles in de gaten. Bij opvallend verzuim kunnen we een gespecialiseerd ondersteuningsteam inzetten. Dat is erg waardevol. We hebben heel regelmatig overleg en proberen echt iedere leerling, zo goed mogelijk te begeleiden.

Danielle Vliegentveld, onderwijsassistent, was ook erg enthousiast over het Open Leercentrum. “Ik ben erg trots op deze mooie lichte ruimte. Door de warme kleuren doet dit centrum lekker huiselijk aan. Leerlingen kunnen voor of na schooltijd komen en ook in de tussenuren en pauzes kunnen ze gebruik maken van deze ruimte. Op het MBO, HBO en op de universiteit, werken ze al langer met dit soort ruimtes. We wilden hier graag bij aansluiten. Er is hier altijd iemand aanwezig voor een praatje of om hulp te bieden. Je merkt gewoon, dat leerlingen hier erg graag komen.”

Uit de krant

Uit de krant