Afbeelding
Ger den Reijer

Nat pak op de Brug over de Haaven

Algemeen 1.102 keer gelezen

Hellevoetsluis - Dinsdag 28 juni a.s. rond de klok van 19.00 vindt de vlaggenparade plaats van de World Predator Classic. De boten vertrekken vanuit de Heliushaven richting de Vuurtoren.

Het wordt zoals gebruikelijk een spektakel van jewelste, met als hoogtepunt het bij de Brug over de Haaven vol open draaien van de gashandel, met de motor van de boot half boven water.

Staande op de brug heeft u het mooiste uitzicht, maar houdt daarbij rekening met een nat pak! De deelnemers aan de World Predator Classic presenteren zich namelijk niet alleen met de vlag van het land waarvoor zij uitkomen, ze hebben de opmerkelijke hobby om mensen nat te sproeien vanuit hun boot.

World Predator Classic

Het internationale vissersevenement op ‘t Haringvliet wordt al enkele jaren georganiseerd door de World Predator Organisation. Veel nationaliteiten nemen van 27 juni t/m 2 juli aanstaande in Hellevoetsluis deel aan de viswedstrijd op het Haringvliet. Op 28 juni vindt de traditionele vlaggenparade plaats. De wedstrijddagen zijn woensdag, donderdag en zaterdag.

Schema

Maandag 27 juni komen de deelnemers aan en om 19.30 is er het Captains’ dinner en de officiële openingsverklaring.

Dinsdag 28 juni wordt een aantal formaliteiten geregeld en om 19.00 uur is er de vlaggenparade in de haven.

Woensdag en donderdag zijn de wedstrijddagen. Om 8.30 uur vertrekken de boten vanaf de startlijn en wordt er gevist tot 16.15 uur.

Vrijdag 1 juli is er een rustdag en zaterdag 2 juli is de finale visdag, die wederom plaatsvindt tussen 8.30 en 16.15 uur. De prijsuitreiking vindt plaats om 20.00 uur.

Het visgebied is vanaf de Haringvlietsluizen tot aan de Moerdijkbrug, één grote visarena voor alle deelnemers.

Milieu

Het is niet zo bekend, maar sinds 2011 voert Angling Spirit op de achtergrond milieuopruimacties uit en helpt kinderen om moeilijke situaties te overwinnen door educatieve initiatieven en evenementen op het gebied van hengelsport te organiseren.

Onderdeel van de World Predator Classic-registratievereisten is, dat er een opruimactie wordt uitgevoerd door alle deelnemers. Deelnemers worden geacht rond het water vuilnis op te ruimen en zo een verschil te maken voor een plek die je dierbaar is. Er wordt gevraagd om tijdens het opruimen foto’s te maken om de actie bekend te maken.

World Predator Classic draagt er op die manier een steentje aan bij dat ook de nieuwe generaties kunnen genieten van de passie van vissen.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant