Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Vluchtelingen Oekraïne vakantieparken worden elders opgevangen

Algemeen 1.456 keer gelezen

Hellevoetsluis - Met het hoogseizoen in aantocht heeft Europarcs de huisjes weer nodig voor vakantiegangers. Daarom worden vanaf donderdag de Oekraïense vluchtelingen die sinds half maart op het vakantiepark verblijven elders in de regio opgevangen. 

Niet alleen vakantiepark Europarcs heeft vluchtelingen opgevangen, ook vakantiepark Citta Romana heeft een aantal mensen opgevangen. 

Binnen de regio wordt ondertussen gezocht naar plekken voor langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen, zo ook in Hellevoetsluis. De gemeente onderzoekt op dit moment de mogelijkheden. Een belangrijke voorwaarde die de gemeente daarin meeneemt is dat deze plek later ook ingezet kan worden voor tijdelijke starterswoningen.  

De Veiligheidsregio verzorgt de regionaal gecoördineerde opvang en kijkt waar er in de regio plekken beschikbaar zijn. Voor de groep Oekraïners uit Hellevoetsluis zijn deze gevonden in Schiedam, Capelle aan den IJssel en Dirksland. Voor Oekraïners die bij mensen thuis worden opgevangen verandert er vooralsnog niks. 

Uit de krant