Afbeelding
Foto:ANWB

Drukke avondspits voor Hemelvaart

Algemeen 387 keer gelezen

De ANWB verwacht woensdag 25 mei een drukke avondspits. Veel mensen vertrekken woensdag voor een korte vakantie. In 2019 – voor corona – stond er op de vooravond van Hemelvaart ruim 1000 kilometer file. 

De meeste vertraging verwacht de ANWB op de routes naar de Veluwe, rond Arnhem/Nijmegen en op de wegen in Noord-Brabant. De meeste files zijn rond 19.00 uur opgelost. Op Hemelvaartsdag 26 mei en vrijdag 27 mei is er geen sprake van een ochtend- of avondspits. Wel wordt het lokaal druk doordat veel dagjesmensen onderweg zijn. Dit is te merken rond attractieparken en outletcentra.

Ook in het buitenland wordt het woensdagmiddag en -avond druk. In België staan extra lange files rond Antwerpen, Brussel en op de E40 naar de kust.In Frankrijk is het druk op wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het verkeer vast richting de Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland is er vooral vertraging op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Sint Gotthardtunnel in de A2 het grootste knelpunt is.

Zondag gaan veel mensen in de loop van de middag weer terug naar huis. Dit geeft opnieuw kans op vertraging.

Uit de krant