Archieffoto: Wil van Balen

FC Vlotbrug ziet weer licht in de tunnel

Algemeen 624 keer gelezen

Geervliet- FC Vlotbrug heeft na de 1-2 (1-1) overwinning in de degradatiederby tegen GHVV ’13 weer hoop op een langer verblijf in de derde klasse. SC Botlek verloor in eigen huis met 1-2 van HBSS en OVV kwam niet in actie.

‘’We hebben de punten keihard nodig, dus er stond wel iets op het spel’’, besefte het team van trainer Richard Koutstaal. De Kooisteebewoners zien op een veilige elfde plaats eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel. ‘’We hebben ons doel bereikt door op de helft van de tegenstander snel druk te zetten. En daar had GHVV moeite mee.’’ Nadat Sjors Allersma in de eerste minuut al een kans had laten liggen, opende Mitchel de Zeeuw in de vierde minuut uit een hoekschop van Clint van de Veerdonk (foto) met een gericht schot de score: 0-1. Na ruim tien minuten spelen was er tegenslag, toen Jordy van der Kooy na een aanvaring met een tegenstander met een rugblessure het veld moest ruimen voor Jasper van der Stigchel. ‘’Jasper moest meteen aan de bak. We hielden het achterin goed gesloten, maar na ruim een halfuur spelen werd een slippertje door de spits van GHVV afgestraft. Ik heb tijdens de rust gezegd op dezelfde weg door te gaan.’’ Clint van de Veerdonk schoot zijn ploeg na ruim een uur spelen weer op voorsprong door een goede actie en een dito voorzet van Gijs Vermeer tegen het garen te lopen: 1-2. Mitchell de Zeeuw had vervolgens nog pech met een schot op de lat. ‘’We hebben na 100 minuten door keihard werken uiteindelijk de drie punten over de streep getrokken. Dit resultaat is een opsteker voor de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Zuidland.’’ De derby op De Kooistee begint om 14.30 uur.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Ryan Dorga, Bram Scheringa, Jan Tuitel, Lester den Broeder; Sjors Allersma, Jordy van der Kooy (12. Jasper van der Stighel), Mitchel de Zeeuw; Simeon Seghers, Clint van de Veerdonk (78. Eniola Cole), Gijs Vermeer (78. Jaimy Martina).