Afbeelding
Foto: PR
Column

Hummie

Algemeen 160 keer gelezen

Hummie van der Tonnekreek is vorige week overleden. ‘Nou en,’ zullen sommigen van u denken, wat moeten wij met het bericht dat deze roddeltante het leven heeft gelaten?

Hummie speelde, net als Henk van der Meijden dat jarenlang bij weekblad Privé deed, een grote rol bij het publiceren over en soms afzagen van zogeheten BN-ers. ‘Gezinsbladen’ worden de bladen genoemd die in de wandelgang ‘roddelbladen’ worden genoemd. De gezinsbladen Privé, Story, Party en Weekend komen wekelijks aan oplages die in totaal rond de 300.000 liggen. En er worden daarnaast nog enkele honderdduizenden bladen in leesmappen verspreid. Goed gelezen, zou je dus kunnen stellen.

Ik probeer de redactie van Groot Hellevoet er al jaren van te overtuigen dat een pittige roddelrubriek in deze krant niet zou misstaan! Als we de hiervoor vermelde aantallen van de bladen erbij pakken, dan is duidelijk dat best een groot deel van onze lezers zal smullen van de onthullingen en sappige verhalen die Groot Hellevoet in zo’n rubriek zou kunnen brengen, is mijn inschatting.

Wat te denken van het bericht dat de aanstaande burgemeester van Voorne aan Zee in een bekende Hellevoetse uitgaansgelegenheid de bloemetjes heeft buitengezet? In de aanwezigheid van een mooie dame, en niet degene waarmee hij in het huwelijksregister staat ingeschreven. Wil van Balen heeft er natuurlijk foto’s van gemaakt. Of van die directeur van dat bedrijf uit de omgeving die betrapt werd op een niet nader te noemen parkeerplaats met alleen nog zijn lederen slip om de billen? Sommigen zullen moeten kokhalzen na het lezen van de eerste roddelrubriek, anderen zouden – al dan niet heimelijk of besmuikt – de 375 woorden van de wekelijks tekst absorberen als smakelijke kost. Om niet te spreken over de ‘Uit–de–school–klapper–van–de- maand’, met als opening van deze serie het verhaal van die cougar uit politieke kringen die samen met haar toyboy werd gespot op het Hellevoetse strand. U ziet het, enige levendige fantasie is mij niet vreemd.

Ik ben er van overtuigd dat deze roddelrubriek meteen zou gaan bijdragen tot het nog beter lezen van deze krant. Nu onze redactie nog zien te overtuigen. Ik zou het natuurlijk eens kunnen proberen met de dreiging van het onthullen van een vette roddel!

Ger den Reijer

Uit de krant