Afbeelding
Foto: Wil van Balen

VVD Voorne aan Zee wil perspectief voor ondernemers

Algemeen 230 keer gelezen

De fracties van de VVD Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne doen een klemmend beroep op de burgemeesters Junius, Rensen en de Jong om het initiatief van de veiligheidsregio Utrecht te steunen om rekening te houden met de ondernemers in deze coronacrisis. 

Burgemeester Dijksma van Utrecht roept namens 26 Utrechtse burgemeesters het kabinet op oog te hebben voor de zware last die winkeliers en andere getroffen ondernemers nu moeten dragen. Bij het kabinet is aangedrongen op het ontwikkelen van een perspectief voor ondernemers. Ook de landelijke politiek heeft het kabinet opgeroepen om met een plan voor de lange termijn te komen.

“De huidige lockdown heeft voor ondernemers namelijk verstrekkende gevolgen. Perspectief voor de winkeliers, horeca en andere bedrijfstakken die door de huidige coronamaatregelen zwaar worden getroffen, is hard nodig” zegt fractievoorzitter VVD Hellevoetsluis Dick Bosgieter. “Ik zal burgemeester Junius al op woensdag 12 januari in de raadscommissie vragen om zich sterk te maken om binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond het verzoek van de Utrechtse gemeenten te steunen. Het water staat de ondernemers namelijk aan de lippen, maar ze krijgen te weinig steun.  De VVD vindt het belangrijk dat er geen ondernemers meer tussen wal en schip vallen en hoopt snel op een verantwoorde versoepeling van de bestaande maatregelen.”

Uit de krant