Colbertjes, stropdassen en overhemden heeft Herman bij de vleet, maar echte wintertruien...niet dus.
Colbertjes, stropdassen en overhemden heeft Herman bij de vleet, maar echte wintertruien...niet dus.

Breigroep breit Elfstedentrui voor Herman van der Zandt

Algemeen 116 keer gelezen

Vierpolders - Half november kreeg Rina van Veen uit Hellevoetsluis van haar nichtje een berichtje dat de NOS op 4 januari enkele bijzondere journaals gaat uitzenden over de laatste Elfstedentocht, welke dan precies 25 jaar geleden is verreden. 

Herman van der Zandt zal deze journaals presenteren, maar...hij heeft er de juiste kleding niet voor. De presentatoren van 1997 droegen namelijk wintertruien. Gevraagd werd of er mensen in het land zijn die voor een passende outfit voor Herman konden zorgen. Dus sloeg Rina samen met Ineke van Sliedrecht, beiden van de Vierpolderse Breigroep aan het breien. Ineke breide de mouwen en Rina het voor- en achterpand en maasde Friesland erop en het felbegeerde kruisje. De winnende trui wordt op 4 januari gedragen en dan wordt ook de winnaar bij naam genoemd. De overige truien kunnen worden teruggestuurd of geschonken worden aan de NOS. Ze gaan dan naar de daklozenopvang in Leeuwarden. Ineke en Rina hebben laten weten dat Herman de trui mag houden, zodat hij een passende outfit heeft als er komende winter toch weer een 11-stedentocht zal worden verreden. Wil Herman de trui niet dan willen zij de trui graag terug, want beide dames hebben genoeg Friezen in de familie die er heel blij mee zouden zijn. 

Zie je onderstaande groene trui op 4 januari 2022 op Nederland 1 dan weet je dat deze door deze twee enthousiaste breisters is gebreid.

Uit de krant