Afbeelding
Foto: Pixabay

Stichting Witte Lelie zoekt opslagruimte

Algemeen 193 keer gelezen

Jan Bosman zet zich met zijn stichting de Witte Lelie al sinds jaar en dag in voor mensen die het niet breed hebben. Voor mensen met een inkomen per maand dat juist boven het criterium valt dat de voedselbanken hanteren, verzorgt Jan met enkele andere vrijwilligers boodschappentassen gevuld met allerlei artikelen.

Jan heeft aan zijn huis een afdakje gebouwd, waaronder hij de ingezamelde waren kan onderbrengen. Enige tijd geleden heeft hij – naar aanleiding van een bezoek van verhuurder Maasdelta – een verzoek om toestemming voor het afdakje aangevraagd. Jan zegt hierop nooit een reactie te hebben ontvangen. “Maar nu is er een brief binnengekomen dat ik het dakje moet weghalen, op straffe van een boete. En ik mag geen spullen meer verkopen. Er zal een rechtszaak komen als ik geen gehoor geef aan het bevel.” Jan durft het niet aan om het zover te laten komen. Frank van Velzen, directeur Wonen van Maasdelta vertelt desgevraagd dat het woonbedrijf reeds in oktober op de aanvraag van Jan heeft gereageerd en dat deze is afgewezen op basis van de geldende huurvoorwaarden. Daarnaast is aangegeven dat er geen bedrijfsmatige activiteiten in een pand met woonbestemming mogen plaatsvinden.

Jan is dus genoodzaakt om op zoek te gaan naar een ruimte waar hij de goederen kan opslaan.  “Zeker in deze decembermaand, waarin de mensen bij de voedselbank kleine extra dingen ontvangen, wil ik onze gezinnen niet in de kou laten staan.” Mocht u een helpende hand kunnen bieden, neem dan contact op met Jan Bosman, telefoon 06- 2296 3119.

Het inkomen van de cliënten van de stichting valt net boven het criterium dat de voedselbanken hanteren. Wilt u helpen, maak dan een bedrag over op NL84 INGB 0008 6286 95 op naam van Stichting De Witte Lelie. Meer informatie: https://stichtingdewittelelie.wordpress.com

Uit de krant

Uit de krant