Afbeelding
Wil van Balen

Gemeenteraad Hellevoetsluis stelt laatste begroting vast

Algemeen 252 keer gelezen

Hellevoetsluis - ‘Een historisch moment’ noemden alle partijen van de gemeenteraad en het college van B&W de raadsvergadering van 4 november. Het was namelijk de laatste begroting die alleen voor Hellevoetsluis werd gemaakt. Omdat de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne per 2023 samen een nieuwe gemeente vormen, wordt de begroting vanaf volgend jaar gemaakt voor de gemeente Voorne aan Zee in oprichting.

Na een paar financieel moeilijke jaren, onder andere vanwege corona en de ontwikkelingen in het sociaal domein, laat de huidige meerjarenbegroting een opgaande lijn zien. De begroting is structureel dekkend en laat een positief saldo zien. In de begroting staan alle grote onderwerpen waar het college van B&W in de volgende jaren mee aan de slag gaat, met het financiële plaatje daarbij. De gemeenteraad stemde unaniem in met de begroting 2022-2025.

Er waren genoeg onderwerpen waar door de fracties in de gemeenteraad aandacht voor werd gevraagd tijdens deze begrotingsraadsvergadering. Vaart zetten achter het bouwen van woningen is voor alle partijen een nadrukkelijke wens. Er is een groot woningtekort en de raad vindt het belangrijk dat iedereen, ook jongeren die hier willen blijven wonen, een geschikte plek kunnen vinden. Vele andere onderwerpen passeerden de revue onder meer veiligheid, vuurwerk, de ontwikkeling van bedrijventerrein Kickersbloem 3, de bereikbaarheid van Hellevoetsluis, regelingen voor mensen met een laag inkomen en de zorg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant