Afbeelding
Foto: Pixabay

5x waarom wandelen met je collega’s een goed idee is

Algemeen 37 keer gelezen

Blijven jij en je collega’s tijdens de pauze altijd binnen zitten? Tijd om hier eens verandering in te brengen! Een half uurtje wandelen met je collega’s is namelijk om verschillende redenen een erg goed idee. Lees in dit artikel waarom!

Je blijft fit
De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk dat een beetje beweging altijd goed is. Vooral als je veel uren per week zittend doorbrengt is het verstandig om af en toe eens een wandeling te maken. Er zijn tegenwoordig leuke apps waarin je kunt bijhouden hoelang je hebt gewandeld en hoeveel stappen je hebt gezet. Als je niet van wandelen houdt kan dit een goede motivator zijn. Slecht weer? Laat dan paraplu bedrukken zodat je alsnog op pad kunt gaan. Zo zorg je ook nog eens voor meer zichtbaarheid van het bedrijf!

Je kunt een gesprek voeren
Na zo’n lange tijd thuiswerken is het fijn dat we eindelijk weer onze collega’s om ons heen hebben en een praatje met ze kunnen maken. Daar komt bij dat wanneer je met je collega’s wandelt je andere gesprekken zult voeren dan wanneer je op kantoor blijft zitten. Als je buiten loopt zul je namelijk sneller over persoonlijke dingen praten dan wanneer je je op kantoor bevindt. Dit komt de algehele teamspirit alleen maar ten goede. Wandelen jullie met een hele groep? Ga dan soms eens naast iemand anders lopen zodat je met meerdere collega’s een praatje maakt.

Fijne onderbreking
Soms kan een werkdag lang duren. Een wandeling in de pauze kan dan een welkome onderbreking zijn; het breekt de dag letterlijk in tweeën! Het wandelen is door de coronatijd enorm populair geworden; veel mensen zijn aan het lopen geslagen om uit de sleur te komen van het thuiswerken. Heb je een keer zin in een lange wandeling? Neem dan voldoende drinken mee. Dit kan je bijvoorbeeld doen door bidons bedrukken zodat je met het logo van je eigen bedrijf loopt! Maar ook wanneer je weer naar kantoor gaat kan een fijne wandeling als een prettige afwisseling aanvoelen. Zorg er dan voor dat je niet iedere dag hetzelfde rondje maakt, maar probeer ook eens een andere route uit. 

Betere nachtrust
Als je een slechte slaper bent kan een wandeling in de pauze uitkomst bieden. Wanneer je de hele dag alleen maar zit heb je kans dat je lichaam ’s nachts niet moe genoeg is. Op het moment dat je iedere pauze een wandeling maakt verbruik je meer energie en zul je ’s nachts beter kunnen slapen. Werkt dit nog niet? Ga dan eens op de fiets naar het werk in plaats van met de auto. Ook in dit geval kun je met slecht weer paraplu bedrukken met het logo van het bedrijf erop en deze als werkgever uitdelen aan je personeel om dit te stimuleren.

Uit de krant