Afbeelding

Start zomervakantie regio Midden

Algemeen 256 keer gelezen

Door de start van de schoolvakantie in de regio Midden wordt het vanmiddag erg druk op de weg aldus de ANWB. Al vroeg in de middag ontstaan er files. Vooral op de wegen rond de Veluwe, Zeeland en in het zuiden van het land moet het verkeer rekening houden met flink wat oponthoud. Door werkzaamheden is ook de Afsluitdijk (A7) een groot knelpunt.

Tijdens het weekeinde moeten weggebruikers rekening houden met oponthoud vanwege diverse wegwerkzaamheden. Zo wordt de A73 Nijmegen richting Roermond het hele weekeinde afgesloten tussen knooppunt Rijkevoort en Venray-Noord. Ook op andere wegen wordt er gewerkt.

De grootste drukte verwacht de ANWB deze zomer op de wegen in het buitenland. Vanwege de pandemie gaan veel Europeanen met de auto op vakantie. De zusterclubs van de ANWB waarschuwen voor lange files en veel oponthoud op de bekende vakantieroutes.

Net als afgelopen zaterdag verwacht de ANWB in Frankrijk grote verkeersdrukte. Al vroeg staan er files tussen Lyon en Orange op de A7. Ook de route A10/A63 Parijs-Tours-Bordeaux naar Spanje stroomt in de loop van de ochtend vol. Wie via Midden-Frankrijk rijdt over Limoges en Toulouse (A20) of Clermont-Ferrand (A71) moet zaterdag ook geduld hebben. Vakantiegangers die naar Zuid-Frankrijk rijden moeten drie à vier uur extra reistijd incalculeren. Toeristen die zondag Parijs bezoeken krijgen te maken met extra drukte vanwege de finish van de Tour de France.

In Duitsland staan zaterdag veel files in het zuiden. Op de A3 bij Passau en op de A8 tussen München en Salzburg heb je zomaar een uur oponthoud. In het noorden loopt het verkeer vast rond Hamburg (A1/A7). Ook de vele “Baustellen” (830) zorgen deze zomervakantie voor filevorming en vertraging vanwege smalle rijstroken en snelheidsbeperkingen.

In Zwitserland is het vrijdagmiddag al druk op de A2 via de St. Gotthardtunnel richting het Italiaanse Chiasso. Vanwege de tunneldosering verwacht de ANWB daar zaterdag de hele dag file waarbij de wachttijd oploopt tot meer dan 2 uur.

In Oostenrijk wordt het zaterdag filerijden op de A10/A11 Salzburg-Villach-Slovenië. De Karawankentunnel is daar het grootse knelpunt.

In Italië is het zaterdag druk onderweg naar de Noord-Italiaanse meren en de kust. Het is dan aansluiten op de A4 Milaan-Triëst, de A14 Bologna-Rimini en op de A22 Brennerpas-Verona.

Blijf op de hoogte van de Europese files via twitter @ANWBEuropa. Voor files en werkzaamheden in Nederland via @ANWBverkeer.

Kijk voor vertrek op de ANWB Reiswijzer. Daar vinden vakantiegangers actuele informatie over de regels en coronamaatregelen die gelden in 24 populaire vakantielanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant