Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Foto’s

Mooie vangst voor magneetvissers!

Algemeen 1.470 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zondagmorgen was het om 9.00 uur al druk op de brug over het kanaal bij het winkelcentrum. Olaf de Magneetvisser & Team Hellevoetsluis organiseerde een goede doelen actie voor KWF kankerbestrijding en CliniClowns.

Magneetvissers uit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland waren naar Hellevoetsluis gekomen om mee te helpen. Jan Duurt Dijkman had vanuit Groningen al ruim drie uur achter het stuur gezeten om aan de actie mee te kunnen doen. Olaf heette iedereen van harte welkom en hij sprak de wens uit om veel rommel op te vissen en – belangrijker – veel geld in te zamelen voor het goede doel. Ook riep hij op om de veiligheidsregels goed in acht te nemen. Niet alleen uw krant was aanwezig, ook TV Rijnmond was op het spektakel afgekomen.

De vrijwilligers van CliniClowns keken hun ogen uit. “Normaal staan we op beurzen en braderieën, zo’n evenement als dit hebben we nog nooit meegemaakt.” Samen met Olaf gooiden de CliniClowns symbolisch de eerste magneten in het water en verbaasden zich over alles wat in korte tijd uit het water werd gevist. Want binnen de kortste keren stond de brug vol met oude fietsen, winkelkarren, een skateboard en allerlei andere rommel.

Ook op de Burgemeester van Aarsebrug stond het vol met magneetvissers die veel bekijks trokken van het langsrijdende verkeer. Hier spreken we John Vleers die zijn vangst van het eerste half uur toont. Drie fietsen, een handvol kogels en een stuk of wat bankpassen en daarnaast nog diverse onbekende stukken metaal. “Vandaag zijn we niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor de veiligheid en niet te vergeten het goede doel,” aldus de Amsterdammer. Als we hem vragen hoe hij denkt over het feit dat sommige gemeenten het magneetvissen om veiligheidsredenen verbieden is John stellig: “Ik ben het daar niet mee eens. Wij maken het water juist veiliger. Denk er eens aan dat een voorbij varende boot een explosief activeert: dan is de schade niet te overzien en vallen er zeker doden. Ik zou dat als burgemeester niet op mijn geweten willen hebben door het magneetvissen te verbieden. Wij maken de boel juist veiliger door onze activiteiten.”

John vertelt over zijn grote vangsten die bestaan uit kluizen, pistolen en honderden (!) mobiele telefoons die hij doneert aan de Stichting Opkikker, een non-profitorganisatie met als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Daarnaast heeft John nog enkele zeer spectaculaire vangsten gedaan, die te zien zijn op zijn Instagramaccount. Aan het eind van de dag is Olaf ‘gesloopt’, naar eigen zeggen. “Maar het was vandaag één groot feest,” schrijft hij op zijn facebookpagina. Er zijn onder andere 62 fietsen en 33 winkelwagens uit het water gehaald.

Het Politie Basisteam Haringvliet was tevreden met de gang van zaken en de brandweer van Hellevoetsluis heeft de straat netjes schoongespoten.

‘Namens Team Hellevoetsluis: jullie zijn grandioos, bedankt, bedankt, bedankt. Het was geweldig’, sluit Olaf af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant