PLUS Trommel helpt haar klanten hiermee bij het maken van bewuste en duurzamere keuzes
PLUS Trommel helpt haar klanten hiermee bij het maken van bewuste en duurzamere keuzes Wil van Balen

PLUS Trommel over op gecertificeerde gesneden groente

Algemeen 1.489 keer gelezen

Als eerste supermarkt in Nederland start PLUS Trommel dit jaar gefaseerd met het certificeren van On the way to PlanetProof gesneden groente. De eerste producten worden na de zomer van 2021 gecertificeerd. Begin 2023 voldoet zeker 95% van de gesneden groente bij PLUS Trommel aan het On the way to PlanetProof keurmerk. Met dit onafhankelijke keurmerk van SMK (Stichting Milieukeur) weten consumenten zeker dat het product duurzamer door boeren en telers geproduceerd is en daardoor een betere keuze is voor natuur en klimaat.

PLUS Trommel werkt aan transparante en duurzame ketens, zodat klanten nu en in de toekomst van Goed Eten kunnen genieten. De keuze voor het On the way to PlanetProof keurmerk past daar goed bij. Het certificeren van de gesneden groente producten van PLUS Trommel onder het Planet Proof label is de laatste stap in een proces dat al 10 jaar gaande is om het teeltproces te verduurzamen.

Enthousiaste AGF-specialist Chris van Gils van PLUS Trommel is supertrots: “Zeker 95% van het PLUS Trommel huismerkassortiment gesneden groente heeft vanaf begin 2023 het PlanetProof keurmerk. Het gaat om circa 150 artikelen zoals gesneden en gewassen bloemkool, andijvie en (maaltijd)salades. De boeren en tuinders die zijn aangesloten bij het keurmerk werken aan een schonere lucht, vruchtbare bodem en goede waterkwaliteit. Er wordt aandacht besteed aan meer natuur op het landbouwbedrijf, gescheiden afval verwerken en het beperken van energieverbruik. Met het keurmerk werken boeren en tuinders naar een productie toe die in evenwicht is met de draagkracht van onze planeet. Zij zetten steeds stappen om de aarde minder te belasten. De eisen voor On the way to PlanetProof worden elk jaar herzien en als het nodig is, aangescherpt.”

Stefanie de Kool, Programmanager Plantaardige agroketens bij SMK, is enthousiast over deze stap van PLUS Trommel: “Het schap met gesneden groente was nog de ontbrekende schakel in het aanbod van duurzamer geproduceerde en met On the way to PlanetProof gecertificeerde groenten. Het maakt dat consumenten bij PLUS Trommel een nóg ruimer aanbod krijgen voor het maken van een duurzamere keuze.”

Steeds meer producten bij PLUS Trommel On the way to PlanetProof
Producten met het On the way to PlanetProof keurmerk zijn duurzamer geproduceerd. Ze zijn daardoor beter voor natuur en milieu. Consumenten komen het keurmerk bij PLUS Trommel al tegen op veel zuivelproducten zoals melk, yoghurt, boter en kaas. En ook op champignons en eieren. PLUS Trommel helpt haar klanten hiermee bij het maken van bewuste en duurzamere keuzes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant