Afbeelding

Corona proof en zeldzaam erop uit met Restaurant Wandeling

Algemeen 215 keer gelezen

We kunnen uitgebreid stilstaan wat er allemaal niet mogelijk is momenteel. Maar leuker is te vermelden wat wel kan, en wat bovendien erg in trek blijkt te zijn: Restaurant Wandeling. De combinatie wandelen en héérlijk eten blijkt een gouden formule. Elk weekend voorziet HEERLIJK.nl van culinaire wandeltochten langs de keukens van Hellevoetsluis.

Wie reserveert voor een Restaurant Wandeling in Hellevoetsluis krijgt een aanbevolen route van circa 5 kilometer mee die voert langs toffe plekken in de stad en langs vier toprestaurants. HEERLIJK.nl suggereert te starten bij restaurants Pieters om vervolgens door te trekken en de restaurants ‘t Havenhoofd, De Buren en Aan de Kade te bezoeken. In elk restaurant krijgt de gast een signature dish. Voor 30,- euro per persoon ben je vier nieuwe smaakervaringen rijker en je hebt ook nog eens een hele leuke middag, die tegenwoordig vrij zeldzaam zijn. 

Restaurant Wandeling begon op 20 februari als een spontane actie om de lokale horeca in Rotterdam een hart onder de riem te steken tijdens de lockdown en het publiek zijn oh-zo-gemiste verzetje te gunnen. Iedereen, van jong tot oud, is tegenwoordig aan de wandel en van goed eten is niemand vies. Het idee klinkt dan misschien simpel maar bij de uitvoering zijn nogal wat partijen betrokken en al die neuzen moesten dezelfde kant opstaan om omleidingen en andere hobbels op de weg te voorkomen. Het licht voor deze gastronomische wandeling stond wonderwel in no-time op groen.  

Wat begon als een eenmalige opsteker is in heel korte tijd uitgegroeid tot een nationale hit. Inmiddels zijn er 30 verschillende routes langs meer dan 100 luxe restaurants (zie bijgevoegde deelnemerslijst) in verschillende steden waaronder Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht en Rotterdam te boeken. Arthur Bassant, bedenker van Restaurant Wandeling en eigenaar van Heerlijk.nl, staat versteld van het succes. ,,Restaurant Wandeling overtreft mijn stoutste dromen. Ik krijg zo vaak te horen dat dit het leukste corona proof uitje van Nederland is dat ik denk dat we er na de lockdown mee doorgaan. We gaan er in elk geval nog mee door zolang er geen versoepelingen voor de horeca zijn. 

Tijdens Restaurant Wandeling loop je in eigen tempo met het maximaal aantal personen dat door de geldende corona maatregelen is toegestaan. Meer informatie vind je op www.restaurantwandeling.nl

Uit de krant