Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

Strandje bij de Veerweg moet weer toegankelijk worden

Algemeen 1.325 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vorig jaar berichtte deze krant over de wens van wandelaars die vanaf de Struytse Zeedijk richting Veerhaven liepen dat het aldaar aanwezige kleine strandje weer geopend zou worden.

Eén van de wandelaars - Hennie Wiersma – stond ook op dit standpunt en zij vroeg zich af of dit idyllische plekje achter de Veerweg wel terecht is afgesloten met een hekje en doornstruiken.

Hennie diende daarom destijds bij de gemeente Hellevoetsluis een verzoek in tot herstel van het openbaar wandelgebied aan de Veerhaven. De gemeente meldde echter in haar reactie dat de gronden achter de huizen niet openbaar zijn. Er zou dus geen ongeoorloofde ingebruikname van de gronden plaatsvinden.

Inmiddels is nieuwe informatie opgevraagd en hieruit blijkt dat het strandje wel degelijk onterecht wordt afgesloten. In de stukken staat dat het strandje bereikbaar moet blijven. Ook Rijkswaterstaat heeft dit bevestigd en spreekt van een illegale situatie.

Wiersma heeft daarom de betreffende stukken nu aangeleverd bij de gemeente, met het verzoek om deze aan het college van B&W ter beschikking te stellen. Met als verzoek het gebied weer toegankelijk te maken omdat er wel degelijk een recht van overpad is gevestigd. Verder is in de stukken van de aankoop te lezen dat het gebied bereikbaar blijft.

“Op dit moment is er een vrij ongemakkelijke situatie,” vertelt Wiersma, “de huidige bewoners bejegenen mensen die het strandje willen betreden agressief en met scheldpartijen.” Op basis van de nieuwe stukken, stelt zij, moet het weer mogelijk worden dat deze natuur- en kindvriendelijke omgeving weer door iedereen betreden kan worden. “Dit zal een grote meerwaarde geven, ook voor nieuwe bewoners in dit mooie gebied.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant